Skip to main content

Test nga Gjeografia


Çështë kontinenti
Çfarë disipline është Demografia
Çfarë është ekuatori 
Çfarë klime ka Andora
Çfarë klime ka Austria
Çfarë klime ka Belgjika
Çfarë klime ka Bjellorusia
Çfare klime ka Shqiperia
Çfare klime ka Suedia
Çfare klime ka Turqia
Çfarë pozite gjeografike ka Kosova 
Çfarë relievi ka Andora
Çfarë relievi ka Austria
Çfarë relievi ka Belgjika
Çfarë relievi ka Bjellorusia
Çfare relievi ka Shqiperia
Çfare Relievi ka Suedia
Çfare relievi ka Turqia
Cila është lidhshmëria e demografisë dhe ekonomisë
Cila është maja më e lartë në botë
Cila është maja më e lartë në Shqipëri
Cila eshte maja me e larte ne Turqi
Cila ishte pikepamja e Maltusit per popullsine
Cilat janë 7 kontinentet e botës
Cilat janë anët pozitive dhe negative të migrimeve 
Cilat janë disa nga qytetet e lashta antike
Cilat janë disiplinat e gjeografisë shoqërore dhe nëndisiplinat e saj
Cilat janë fushat kryesore të Shqipërisë
Cilat janë kontinentet e botës
Cilat janë kontinentet e Tokës 
Cilat janë levizjet e popullsise
Cilat janë liqenet e Kosovës
Cilat janë malet kryesore të Shqipërisë
Cilat janë malet më të larta në Ballkan 
Cilat janë pasuritë natyrore të Andorës
Cilat janë pasuritë natyrore të Austrisë
Cilat janë pasuritë natyrore të Bjellorusisë
Cilat jane pasurite natyrore te Suedise
Cilat janë planetet e sistemit tonë diellor
Cilat janë plazhet kryesore të Shqipërisë
Cilat janë racat kryesore të popullsisë në botë
Cilat janë Rajonet e Kosovës
Cilat janë rrafshet kryesore të Kosovës
Cilat janë sferat e planetit tonë
Cilat janë tre kontinentet e vjetra
Cilat janë xeheroret më të njohura në Kosovë
Cilat konsiderohen dukuri gjeografike dhe çka paraqesin proceset gjeografike
Cilat objekte gjeografike i njihni
Cilat/Cilët janë rajonet apo regjionet e Kosovës
Cilët janë 9 planetet e sistemit tonë diellor
Cilet jane anet e horizontit
Cilët janë liqenet kryesore në Shqipëri
Cilët janë liqenet kryesore të Kosovës
Cilët janë pasuritë natyrore të Belgjikës
Cili është Gadishulli më i madh në botëCili apo kush është kryeqyteti ?

Cili është kryeqyteti i Afganistanit
Cili është kryeqyteti i Afrikës Jugore
Cili është kryeqyteti i Afrikës Qëndore
Cili është kryeqyteti i Algjerisë
Cili është kryeqyteti i Andorës
Cili është kryeqyteti i Angolës
Cili është kryeqyteti i Arabisë Saudite
Cili është kryeqyteti i Argjentinës
Cili është kryeqyteti i Armenisë
Cili është kryeqyteti i Arubës
Cili është kryeqyteti i Australisë
Cili është kryeqyteti i Austrisë
Cili është kryeqyteti i Azerbejxhanit
Cili është kryeqyteti i Bahamev
Cili është kryeqyteti i Bahreinit
Cili është kryeqyteti i Bangladeshit
Cili është kryeqyteti i Barbadosit
Cili është kryeqyteti i Belgjikës
Cili është kryeqyteti i Belizës
Cili është kryeqyteti i Bellorusisë
Cili është kryeqyteti i Beninit
Cili është kryeqyteti i Bermudeve
Cili është kryeqyteti i Bocvanës
Cili është kryeqyteti i Bosnjës dhe Herzegovinës
Cili është kryeqyteti i Brazilit
Cili është kryeqyteti i Bregut të Fildishtë
Cili është kryeqyteti i Britanisë së Madhe
Cili është kryeqyteti i Bruneit
Cili është kryeqyteti i Bullgarisë
Cili është kryeqyteti i Burkina Faso
Cili është kryeqyteti i Burundit
Cili është kryeqyteti i Çeçenisë
Cili është kryeqyteti i Danimarkës
Cili është kryeqyteti i Dijobutit
Cili është kryeqyteti i Domenikës
Cili është kryeqyteti i Egjiptit
Cili është kryeqyteti i Ekuadorit
Cili është kryeqyteti i El Salvadorit
Cili është kryeqyteti i Emirateve të Bashkuara Arabe
Cili është kryeqyteti i Eritresë
Cili është kryeqyteti i Estonisë
Cili është kryeqyteti i Etiopisë
Cili është kryeqyteti i Evropës
Cili është kryeqyteti i Filipineve
Cili është kryeqyteti i Finlandës
Cili është kryeqyteti i Gabonit
Cili është kryeqyteti i Gambisë
Cili është kryeqyteti i Ganës
Cili është kryeqyteti i Gjeorgjisë
Cili është kryeqyteti i Gjermanisë
Cili është kryeqyteti i Grenadës
Cili është kryeqyteti i Greqisë
Cili është kryeqyteti i Guajanës
Cili është kryeqyteti i Guatemalës
Cili është kryeqyteti i Guinea Bisau
Cili është kryeqyteti i Guinesë
Cili është kryeqyteti i Guinesë ekuatoriale
Cili është kryeqyteti i Haitit
Cili është kryeqyteti i Holandës
Cili është kryeqyteti i Hondurasit
Cili është kryeqyteti i Hungarisë
Cili është kryeqyteti i Indisë
Cili është kryeqyteti i Indonezisë
Cili është kryeqyteti i Islandës 
Cili është kryeqyteti i Irakut
Cili është kryeqyteti i Iranit
Cili është kryeqyteti i Irlandës
Cili është kryeqyteti i Italisë
Cili është kryeqyteti i Izraelit
Cili është kryeqyteti i Japonisë
Cili është kryeqyteti i Jemenit
Cili është kryeqyteti i Jordanisë
Cili është kryeqyteti i Kamboxhës
Cili është kryeqyteti i Kamerunit
Cili është kryeqyteti i Kanadasë
Cili është kryeqyteti i Katarit
Cili është kryeqyteti i Kazakistanit
Cili është kryeqyteti i Kenisë
Cili është kryeqyteti i Kepit Verde
Cili është kryeqyteti i Kilit
Cili është kryeqyteti i Kinës
Cili është kryeqyteti i Kirgistanit
Cili është kryeqyteti i Kiribatit
Cili është kryeqyteti i Kolumbisë
Cili është kryeqyteti i Komorosit
Cili është kryeqyteti i Koresë Jugore
Cili është kryeqyteti i Koresë Veriore
Cili është kryeqyteti i Kosovës
Cili është kryeqyteti i Kosta Rikës
Cili është kryeqyteti i Kroacisë
Cili është kryeqyteti i Kubës
Cili është kryeqyteti i Kuvajtit
Cili është kryeqyteti i Laosit
Cili është kryeqyteti i Latvisë
Cili është kryeqyteti i Letonisë 
Cili është kryeqyteti i Lesotos
Cili është kryeqyteti i Libanit
Cili është kryeqyteti i Liberisë
Cili është kryeqyteti i Libisë
Cili është kryeqyteti i Litenshtajnit
Cili është kryeqyteti i Lituanisë
Cili është kryeqyteti i Madagaskarit
Cili është kryeqyteti i Malavisë
Cili është kryeqyteti i Maldives
Cili është kryeqyteti i Malejzisë
Cili është kryeqyteti i Malit
Cili është kryeqyteti i Malit të Zi
Cili është kryeqyteti i Maltës
Cili është kryeqyteti i Marokos
Cili është kryeqyteti i Mauriciusit
Cili është kryeqyteti i Mauritanisë
Cili është kryeqyteti i Meksikës
Cili është kryeqyteti i Mjanmarit
Cili është kryeqyteti i Moldavisë
Cili është kryeqyteti i Monakos
Cili është kryeqyteti i Mongolisë
Cili është kryeqyteti i Mozambikut
Cili është kryeqyteti i Namibisë
Cili është kryeqyteti i Nigerisë
Cili është kryeqyteti i Nigerit
Cili është kryeqyteti i Nikaragua
Cili është kryeqyteti i Omanit
Cili është kryeqyteti i Pakistanit
Cili është kryeqyteti i Panamasë
Cili është kryeqyteti i Paraguait
Cili është kryeqyteti i Perusë
Cili është kryeqyteti i Polonisë
Cili është kryeqyteti i Porto Rikos
Cili është kryeqyteti i Portugalisë
Cili është kryeqyteti i Qipros
Cili është kryeqyteti i Republikës Domenikane
Cili është kryeqyteti i Republikës Qeke
Cili është kryeqyteti i Ruandës
Cili është kryeqyteti i Rumanisë
Cili është kryeqyteti i Rusisë
Cili është kryeqyteti i Samoas
Cili është kryeqyteti i San Marinos
Cili është kryeqyteti i Seiqellës
Cili është kryeqyteti i Senegalit
Cili është kryeqyteti i Sicilisë
Cili është kryeqyteti i Serbisë
Cili është kryeqyteti i Shqipërisë
Cili është kryeqyteti i Shri Lankës
Cili është kryeqyteti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës
Cili është kryeqyteti i Siera Leone
Cili është kryeqyteti i Singaporit
Cili është kryeqyteti i Sirisë
Cili është kryeqyteti i Sllovakisë
Cili është kryeqyteti i Sllovenisë
Cili është kryeqyteti i Somalisë
Cili është kryeqyteti i Spanjës
Cili është kryeqyteti i Sudanit
Cili është kryeqyteti i Suedisë
Cili është kryeqyteti i Surinamit
Cili është kryeqyteti i Svazit
Cili është kryeqyteti i Tagjikistanit
Cili është kryeqyteti i Tajlandës
Cili është kryeqyteti i Tajvanit
Cili është kryeqyteti i Tanzanisë
Cili është kryeqyteti i Timorit
Cili është kryeqyteti i Tobagojas
Cili është kryeqyteti i Tunisit
Cili është kryeqyteti i Turkmenistanit
Cili është kryeqyteti i Turqisë
Cili është kryeqyteti i Ugandës
Cili është kryeqyteti i Ukrainës
Cili është kryeqyteti i Uzbekistanit
Cili është kryeqyteti i Vatikanit
Cili është kryeqyteti i Venezuelës
Cili është kryeqyteti i Xhamajkës
Cili është kryeqyteti i Zambisë
Cili është kryeqyteti i Zelandës së Re
Cili është kryeqyteti i Zimbabves
Cili është kryeqyteti ZvicrësCili është lumi më i gjatë në botë
Cili është lumi më i gjatë në Kosovë
Cili eshte lumi më i madh dhe më i gjatë në Maqedoni
Cili është mali më i lartë në Kosovë
Cili është Oqeani më i madh në botë
Cili është roli i ozonit
Cili është shteti më i madh në botë për nga sipërfaqja
Cili është vendi më i ftohtë në Tokë
Cili ishte emri i Kosovës në kohën e ilirëve
Cili lumë i ndan dy dialektet e shqipes
Çka është Afërdita
Çka është Anamorava
Çka është astenosfera
Çka është atmosfera
Çka është biosfera
Çka është bjeshka , lëndina, korije, dushkaja, rrëzë mali, maje mali
Çka është bregu
Çka është Cunami
Çka është demografia
Çka është Dielli
Çka është ekuatori
Çka është Ekuinoksi
Çka është fekonditeti
Çka është fertiliteti
Çka është fertiliteti dhe cilat janë determinantet e tij
Çka është Gejzeri
Çka është gjithësia
Çka është gjithësia, planeti, teleskopi
Çka është harta
Çka është hidrografia
Çka është Kanioni
 Çka është kodra
Çka është Kometa
Çka është kompasi
Çka eshte Kontinenti
Çka është krateri
Çka është kurvimetri
Çka është litosfera
Çka është llava
Çka është lugina
Çka është Mali
Çka është meteori
Çka është meteorologjia
Çka eshte Moçali
Çka është Morava e Binçës
Çka është Morena
Çka është Mortaliteti
Çka është mortaliteti dhe cilat janë determinantet e tij
Çka është moshnimi demografik
Çka është Moti
Çka është Murlani
Çka është Nahija
Çka është nata polare
Çka është nataliteti
Çka është nataliteti
Çka është Nomadi
Çka është Oaza 
Çka është ograja
Çka është Orteku
Çka është Paleogjeografia
Çka është Pedologjia
Çka është Pedosfera 
Çka është Pellgu
Çka është pentografi
Çka është petrografi
Çka është Pluviografi
Çka është psikrometri
Çka është radari
Çka është rajoni rural
Çka është Relievi
Çka është reproduksioni i popullsisë
Çka është Riasi
Çka është rotacioni
Çka është rrafshina
Çka është rrafshlarta
Çka është saliniteti
Çka është Savana
Çka është Seizmografi
Çka është Seizmologjia
Çka është Shiu
Çka është shtypja normale e ajrit
Çka është skema
Çka është skica e relievit
Çka është Solstici
Çka është Speleologjia 
Çka është Stepa
Çka është Stepa 
Çka është Tajga
Çka është teoria e tranzicionit demografik
Çka është Tërmeti
Çka është Tërmeti 
Çka është Toka
Çka është Tundra
Çka është vija bregdetare
Çka është vullkani, tërmeti dhe magma
Çka është Zbatica
Çka është Zona
Çka është Zona Aride
Çka janë Biotopet dhe si ndahen
Çka janë Ciruset
Çka janë malet mollake
Çka janë meandrat lumore
Çka janë mineralet 
Çka janë monsunet 
Çka janë planetet
Çka janë politikat Popullative
Çka janë retë
Çka janë rrymat detare
Çka janë shkëmbinjtë metamorfikë
Çka janë vargmalet
Çka janë Vullkanet 
Çka janë Vullkanet
Çka janë Xehet
Çka janë Yjet
Çka kuptojmë me hartë
Çka kuptojmë me migrim,imigrim,emigrim
Çka kuptojmë me natalitet,fertilitet,fekonditet dhe sterilitet
Çka mund të paraqesim me hartodiagrame
Çka quajm delta
Çka quajm popullsi 
Çka quajm vullkan
Çka quajmë depopullim të popullsisë
Çka studiojnë përbërjet gjeografike  
Çka studion Gjeografia empirike
Çka thotë pikepamja e Maltusit per popullsine
Çka thotë teoria e Marksit per popullsine
Çka thotë teoria e Petty per popullsine
Çka thotë teoria e Sir Josian Child per popullsine
Gjeografia e Kosovës
I vetmi objekt që shihet nga Hëna në Tokë është
Ku buron Drini i Bardhë
Ku buron Drini i Zi
Ku buron lumi Lepenc
Ku buron lumi Vardar
Ku është i vendosur Ferizaji
Ku është i vendosur Ferizaji
Ku gjendet Austria
Ku gjendet lumi Erzen
Ku i gjejmë burimet rreth demografise
Ku ndodhet Andorra
Ku ndodhet Belgjika
Ku ndodhet Bjellorusia
Ku ndodhet Shqipëria
Ku ndodhet Suedia
Ku ndodhet Turqi
Ku ndodhet Turqia
Ku ndodhet ujëvara më e lartë në botë
Ku ndodhet Ukraina
Ku ndodhet Zvicra
Ku shtrihet Shqipëria dhe me cilat shtete kufizohet
Kush e bëri udhëtimin e parë rreth botës
Kush është kryeqyteti i Angolës
Kush është kryeqyteti i Armenisë
Kush është kryeqyteti i Australisë
Kush eshte kryeqyteti i Burkina Faso
Kush eshte kryeqyteti i Etiopise
Kush eshte kryeqyteti i Ganës
Kush është kryeqyteti i Kamerunit
Kush është kryeqyteti i Kanadës
Kush është kryeqyteti i Kroacisë 
Kush eshte kryeqyteti i Kubes
Kush eshte kryeqyteti i Qipros
Kush eshte kryeqyteti i Samoas
Kush eshte kryeqyteti i Sicilise
Kush është kryeqyteti i Somalisë
Kush eshte kryeqyteti i Spanjes
Kush është kryeqyteti i Tuvalus
Kush është mali më i lartë në Shqipëri
Kush janë kontinentet e botës
Maja e Gjeravicës dhe Mali Korab
Me çfarë ngjyre shënohen në hartë ultësirat, rrafshnaltat, ujërat
Me cilat shtete kufizohet në perëndim Kosova
Me cilat shtete kufizohet Shqiperia
Me cilat shtete kufizohet Turqia
Me cilat shtete kufizohet Zvicra
Me cilat vende kufizohet Kosova
Në sa etapa ndahet Biosfera
Ne sa kontinente shtrihet Turqia
Nga buron lumi Nil
Nga cilat elemente përbëhet Dielli
Nga përbëhet dielli
Përshkruaj Malin e Kopaonikut
Përshkruaj Malin e Rogoznës
 Sa është diametri ekuatorial i globit tokësor
Sa është e madhe sipërfaqja e Kosovës
Sa është Masa e Tokës
Sa është rrezja e ekuatorit
Sa është shpejtësia e rrotullimit të tokës rreth diellit
Sa është shtresa e atmosferës
Sa është sipërfaqja e Afganistanit
Sa është sipërfaqja e Afrikës
Sa është sipërfaqja e Afrikës Jugore
Sa është sipërfaqja e Amerikës Jugore
Sa është sipërfaqja e Amerikës Veriore
Sa është sipërfaqja e Andorrë
Sa është sipërfaqja e Arabisë Saudite
Sa është sipërfaqja e Armenisë
Sa është sipërfaqja e Australisë
Sa është sipërfaqja e Austrisë
Sa është sipërfaqja e Azerbejxhanit
Sa është sipërfaqja e Azisë
Sa është sipërfaqja e Bangladeshit
Sa është sipërfaqja e Belgjikës
Sa është sipërfaqja e Bjellorusisë
Sa është sipërfaqja e Bosnjës dhe Herzegovinës
Sa është sipërfaqja e Bruneit
Sa është sipërfaqja e Bullgarisë
Sa është sipërfaqja e Emirateve të Bashkuara Arabe
Sa është sipërfaqja e Estonisë
Sa është sipërfaqja e Evropës
Sa është sipërfaqja e Evropës
Sa është sipërfaqja e Ferizajit
Sa është sipërfaqja e Filipineve
Sa është sipërfaqja e Finlandës
Sa është sipërfaqja e Francës
Sa është sipërfaqja e Gjeorgjisë
Sa është sipërfaqja e globit Tokësor
Sa është sipërfaqja e Greqisë
Sa është sipërfaqja e Holandës
Sa është sipërfaqja e Hungarisë
Sa është sipërfaqja e Indisë
Sa është sipërfaqja e Indonezisë
Sa është sipërfaqja e Irakut
Sa është sipërfaqja e Iranit
Sa është sipërfaqja e Irlandës
Sa është sipërfaqja e Islandës
Sa është sipërfaqja e Italisë
Sa është sipërfaqja e Izraelit
Sa është sipërfaqja e Japonisë
Sa është sipërfaqja e Jemenit
Sa është sipërfaqja e Jordanisë
Sa është sipërfaqja e Kamboxhës
Sa është sipërfaqja e Katarit
Sa është sipërfaqja e Kazakistanit
Sa është sipërfaqja e Kinës
Sa është sipërfaqja e Koresë Jugore
Sa është sipërfaqja e Koresë Veriore
Sa është sipërfaqja e Kosovës
Sa është sipërfaqja e Kroacisë
Sa është sipërfaqja e Kuvajtit
Sa është sipërfaqja e Laosit
Sa është sipërfaqja e Libanit
Sa është sipërfaqja e Litenshtajnit
Sa është sipërfaqja e Lituanisë
Sa është sipërfaqja e Malejzisë
Sa është sipërfaqja e Malit të Zi
Sa është sipërfaqja e Maltës
Sa është sipërfaqja e Mjanmarit
Sa është sipërfaqja e Moldavisë
Sa është sipërfaqja e Mongolisë
Sa është sipërfaqja e Tagjikistanit
Sa është sipërfaqja e Pakistanit
Sa është sipërfaqja e Polonisë
Sa është sipërfaqja e Portugalisë
Sa është sipërfaqja e Qipros
Sa është sipërfaqja e Republikës Qeke
Sa është sipërfaqja e Rumanisë
Sa është sipërfaqja e Rusisë
Sa është sipërfaqja e San Marinos
Sa eshte siperfaqja e Shqiperise
Sa është sipërfaqja e Shqipërisë
Sa është sipërfaqja e Shri Lankës
Sa është sipërfaqja e Sirisë
Sa është sipërfaqja e Sllovakisë
Sa është sipërfaqja e Sllovenisë
Sa është sipërfaqja e Spanjës
Sa është sipërfaqja e Suedisë
Sa është sipërfaqja e Tajlandës
Sa është sipërfaqja e Tajvanit
Sa është sipërfaqja e Timorit
Sa është sipërfaqja e Turkmenistanit
Sa është sipërfaqja e Turqisë
Sa është sipërfaqja e Ukrainës
Sa është sipërfaqja e Uzbekistanit
Sa është sipërfaqja e Vatikanit
Sa është sipërfaqja e Vietnamit
Sa është sipërfaqja e Zvicrrës
Sa është sipërfaqja ujore e globit 
Sa është vëllimi i globit tokësor
Sa eshte vija kufitare e Turqise
Sa është vija kufitare e Turqisë
Sa grupe të gjuhëve ekzistojnë në botë dhe në evropë
Sa kontinente i ka Toka dhe cilat janë
Sa kontinente janë
Sa kontinente janë në Botë
Sa kontinente ka bota
Sa lloje të Tokave ekzitojnë
Sa planete i ka sistemi ynë diellor
Shkruaj për Majën e Gjeravicës dhe Malin Korab
Shkruaj për teorinë e Petty per popullsine
Shkruaj për teorinë Sir Josian Child per popullsine
Shkruaj teorinë e Marksit per popullsine
Shteti më i madh në Afrikë është
Si bëhet ndarja e Demografise
Si e prodhon energjine Dielli
Si ndahen Migrimet për motivet e lëvizjeve
Si ndahet demografia 
Si u formuan popujt dhe kombet
Where is Kosovo
Republika e Kosovës në jug kufizohet me
Republika e Kosovës në drejtim të veriut dhe të lindjes kufizohet
Në perëndim Republika e Kosovës kufizohet me
Ku gjendet Republika e Kosovës
Ndikim direkt në Baticë dhe Zbaticë ka
Sa herë Toka sillet rreth Diellit brenda vitit
I vetmi objekt që shihet nga Hëna në Tokë është
Kryeqyteti më verior i Evropës është
Kryeqyteti i Montanës është
Sa shtete kanë dalje në detin Adriatik
Burimi i ujit të ngrohtë nëntokësor quhet
Një vit Toke është një rrotullim i Tokës rreth
Me çfarë ngjyre shënohen në hartë ultësirat, rrafshnaltat, ujërat dhe malet
Cilat janë rrafshet kryesore të Kosovës
Si bëhet orientimi në vendet malore
Si bëhet orientimi në rrethinë dhe natyrë sipas varreve
Cilët janë lumenjtë kryesorë të Kosovës
Si ndahet trafiku
Si bëhet orientimi në rrethinë dhe natyrë sipas hyrjeve të monumenteve fetare
Forma dhe sipërfaqja e Kosovës
Kufijtë e Kosovës
Kush udhëtoi i pari rreth botës
Cili është planeti më i madh i sistemit diellor
Çka është boshti
Çka janë tropet
Çka është poli
A është toka e rrumbullakët
Sa është e madhe toka
A është hëna e moçme sa toka
Çka është hëna
Si lindi toka
Cili yll është më afër diellit
Cili është lumi më i gjatë në Evropë
Cila nga hënat e Saturnit ka një liqen me emrin Ohrid Lactus
Cilat ngjyra i ka flamuri i Kosovës
Si quhet shkenca që merret me studimin e trupave qiellorë
Cili është shteti më i madh në botë për nga numri i banorëve
Sa yje mund të shihen në një natë të kthjellët
Cila ka qenë rruga më e vjetër në Ballkan
Cili është shteti më i madh në Afrikën Lindore
Kush është kryeqyteti i Malajzisë
Cili qytet është emëruar me emrin “Parisi i Vogël”
Cila është toka e Arit
Cili është kryeqyteti në Evropë, që emri i tij ka kuptim “Kodra e Bardhë”
Cili është kryeqyteti në Azinë Juglindore me domethënie “Qyteti i Fitores”
Sa është gjatësia e lumit Danub
Cili është lumi më i vjetër në Evropë
Cili është kryeqyteti më i vjetër në botë
Cili është shteti që karakterizohet me flamurin e tij shumë të vjetër
Cili është lumi më i gjatë në botë dhe sa është gjatësia e tij
Cilat janë qytetet kryesore të Kosovës
Cilat janë qytetet kryesore të Shqipërisë
Cilat janë qytetet kryesore shqiptare në Maqedoni
Sa është numri i shqiptarëve që jetojnë në Maqedoni
Cilat janë malet kryesore në viset shqiptare në Maqedoni
Cilat janë qytetet kryesore shqiptare në Mal të Zi
Cili është qyteti më i njohur turistik në Mal të Zi
Cilat janë qytetet kryesore shiptare në Kosovën lindore
Cilat janë qytetet kryesore shqiptare të Çamërisë
Në cilat shtete të Europës ka më së shumti shqiptarë të shpërngulur nga trojet etnike
Në sa rrafshe ndahet Kosova dhe cilët janë ato rrafshe
Cilat janë malet kryesore të Kosovës
Cila është maja më e lartë në Kosovë dhe sa është lartësia e saj
Cila është maja më e lartë e Shqipërisë
Cilët janë lumenjtë kryesorë të Shqipërisë
Cilët janë liqenet kryesore të Shqipërisë
Cilat janë disa nga portet kryesore të Shqipërisë
Nga ujërat e cilave dete lagen brigjet e Shqipërisë
Cili është ishulli më i madh në Shqipëri
Si quhet ngushtica detare në mes të Shqipërisë dhe Italisë
Pse është i njohur lumi i Nerodimes
Në cilat dete derdhen ujërat e lumenjve të Kosovës
Cilat janë xeheroret më të njohura në Kosovë dhe cilat xehe nxirren aty
Cilat janë disa nga bukuritë e rralla të Kosovës
Cila është shpella më e njohur në Kosovë
Çka kuptoni ju me fjalët “natalitet” dhe “mortalitet”
Çka kuptojmë më fjalët “kufi etnik” dhe “kufi shtetëror”
Cilat kafshë të egra jetojnë në viset shqiptare
Cilat lloje të drurëve rriten në viset shqiptare
Cilat janë kanionet më të njohura në Kosovë
Cili vend zë vendin e parë për nga numri i vullkaneve
loading...

Lexo edhe:

Postimet e fundit


Popular posts from this blog

Vjershe per 28 nentorin nga Suhejla Topojani - Kaçanik

28 Nëntori

Shumë zemra rënkonin
Shumë lotë pikonin
Shumë fëmijë u vranë
Vetëm se ishin shqiptarë.

Tani erdhi paqja
Tani erdhi liria
Gëzohemi të gjithë
Se erdhi Pavarësia.

Mirë se erdhe Pavarësi
Mirë se erdhe 28 Nëntor
Jemi të gëzuar të gjithë
Të bashkuar e unik

Vjershe apo poezi nga Suhejla Topojani - Kaçanik


vjersha per 28 nentorin,28 nentori vjersha shqip,vjersha dhe poezi per 28 nentorin,28 nentori poezi shqip,vjersha te bukura per 28 nentorin,pavaresine e Shqiperise,shqipnise,

Ese per 8 marsin diten e nenes

Nje dite qe mbart respekt,dashuri te pafund,per ato qe na dhane jete nga jeta e tyre.Per ato qe naten e bene dite dhe na mekuan me qumesht nga gjiri i tyre. Per ato qe gjenden prane sado larg qe te jemi ,sa here zemrat tona deshperohen,sa here shpirtrat tane renkojne. Per ate krijese te Zotit,mbushur me kaq dashuri,me kaq miresi.Ndaj sot ne kete dite te shenuar po mbeshtes koken dhe mendimet e mija ne prehrin e nenes sime,ne prehrin e nenave tuaja,ne ate preher ku loti thahet si me magji,dhe brengat dhe trishtimet largohen. Aty ku paste diell, drite, paqe, lumturi, qofshin ngahera nenat tona. Gezuar festen e 8 Marsit per te gjitha nenat e botes,per ato me te dhemshurat,me te mirat, me te shtrenjtat. Dera e urimeve eshte e hapur, se ne shpirtin e nje nene nuk ka nevoje te trokasesh.

Burimi: http://www.mesoshqip.org/2013/02/ese-per-8-marsin-diten-e-nenes.html#ixzz4295n81u9
ese per 7-8 marsin ese per 7 dhe 8 marsin ese per 7dhe8 marsin poezi per nenen per 8 mars poezi per 7…

Ese per 7 marsin diten e mesuesit

Ese per 7 marsin diten e mesuesit 7 marsi eshte dita e vetme e cila i kushtohet mesuesit, kjo me te vertete e nje dite me vend dhe nje dite qelluar, me vjen mire qe ne kemi nje dite qe ta falemnderojme mesuesin per te gjitha te mirat dhe veshtiresite qe i kalon dhe i ka kaluar per te na mesuar neve. Mesuesi eshte sikur babai/nëna jonë i/e dyte, ai/ajo na mesoi shkronjat A,B,C... dhe numrat 1,2,3... Ne per 7 mars shfrytezojme rastin qe si per falenderim mesuesit ti japim dhurata, ku zakonisht i dhurojme lule si simbol lumturie dhe dashurie ndaj tij.

Burimi: http://www.mesoshqip.org/2013/02/ese-per-7-marsin-diten-e-mesuesit.html#ixzz4296FqRjS ese per 7-8 marsin ese per 7 dhe 8 marsin ese per 7dhe8 marsin ese per 7 marsin shqip per 8 mars poezi urime per 8 mars ese per 7 marsin 7 marsi poezi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more