Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Febris intermitens. Show all posts
Showing posts with label Febris intermitens. Show all posts

Çka është febris intermitens ?

 Çka është febris intermitens ?

Febris intermitens është gjendje në të cilën ndërrohen periudhat febrile me ato afebrile.
 
Gjendja febrile, e cila mund të ketë lartësi të ndryshme, zgjat një kohë të shkurtë,
ndërsa ajo afebrile mund të zgjat një, dy apo tri ditë, varësisht nga natyra e shkaktarit të sëmundjes. 

E gjejmë te malaria, kur periudha e etheve dhe dridhjeve përputhet me ciklin e zhvillimit të shkaktarit të malaries, përkatësisht temperatura ngritet në kohën e lizës së eritrociteve, kur shkaktarët e malaries dalin në qarkullim.

cka jane ethet intermitente, cfare jane ethet intermitente, ku i gjejme ethet intermitente, ceshte ethja intermitente, cfare eshte ethe intermitente, ckuptojme me ethe intermitente, cfare kuptojme me ethe intermitente, ethja intermitente shqip, ethe intermitente, qka kuptojme me ethe intermitente, ethja intermitente ne gjuhen shqipe, what is febris intermitens,what febris intermitens
 Çka është febris intermitens ?

Febris intermitens është gjendje në të cilën ndërrohen periudhat febrile me ato afebrile.
 
Gjendja febrile, e cila mund të ketë lartësi të ndryshme, zgjat një kohë të shkurtë,
ndërsa ajo afebrile mund të zgjat një, dy apo tri ditë, varësisht nga natyra e shkaktarit të sëmundjes. 

E gjejmë te malaria, kur periudha e etheve dhe dridhjeve përputhet me ciklin e zhvillimit të shkaktarit të malaries, përkatësisht temperatura ngritet në kohën e lizës së eritrociteve, kur shkaktarët e malaries dalin në qarkullim.

cka jane ethet intermitente, cfare jane ethet intermitente, ku i gjejme ethet intermitente, ceshte ethja intermitente, cfare eshte ethe intermitente, ckuptojme me ethe intermitente, cfare kuptojme me ethe intermitente, ethja intermitente shqip, ethe intermitente, qka kuptojme me ethe intermitente, ethja intermitente ne gjuhen shqipe, what is febris intermitens,what febris intermitens

Namazi

Syzat