Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Enflurani. Show all posts
Showing posts with label Enflurani. Show all posts

Cilat janë format farmaceutike dhe dozat e Enfluranit ?

Cilat janë format farmaceutike dhe dozat e Enfluranit ?

Format farmaceutike dhe dozat e Enfluranit:

Vaporizues i kalibruar
Cilat janë format farmaceutike dhe dozat e Enfluranit ?

Format farmaceutike dhe dozat e Enfluranit:

Vaporizues i kalibruar

Si bëhet dozimi i Enfluranit ?

Si bëhet dozimi i Enfluranit ?

Induktimi, duke rritur gradualisht nga 0.4% në ajër, oksigjen apo suboksid azoti-oksigjen, sipas rastit të pacientit, mbajtje, 0.5-3% në suboksid azoti- oksigjen
Si bëhet dozimi i Enfluranit ?

Induktimi, duke rritur gradualisht nga 0.4% në ajër, oksigjen apo suboksid azoti-oksigjen, sipas rastit të pacientit, mbajtje, 0.5-3% në suboksid azoti- oksigjen

Cilat janë efektet anësore të Enfluranit ?

Cilat janë efektet anësore të Enfluranit ?

Efektet anësore të Enfluranit janë:depresioni kardiorespirator; hepatotoksicitet te të senzibilizuarit ndaj anestezikëve të halogjenuar.
Cilat janë efektet anësore të Enfluranit ?

Efektet anësore të Enfluranit janë:depresioni kardiorespirator; hepatotoksicitet te të senzibilizuarit ndaj anestezikëve të halogjenuar.

Namazi

Syzat