Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Dialektet e gjuhës shqipe

Cilat janë dialektet e gjuhës shqipe ?

Cilat janë dialektet e gjuhës shqipe  ?
Gjuha shqipe ndahet në dy dialekte: gegërishtja (në veri) dhe toskërishte (në jug). 
Dallimet kryesore janë në shqiptim dhe gramatikë (a-ë, n-r, vo-va, ue-ua, me punue-të punoj) dhe në fjalor (tlyn-gjalpë, katun-fshat etj.)
cilat jane dialektet e gjuhes shqipe, gjuha shqipe dialektet, dialekti gege, dialekti toske,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more