Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Druri

Në sa grupe i ndajm drunjët ?

Në sa grupe i ndajm drunjët ?

Drunjët i ndajmë në dy grupe:

Drunjët Halor (janë ata drunjë që nuk ju bien gjethet edhe gjatë stinës së vjeshtës dhe dimrit)

Drunjët Gjethërënës (janë ata drunjë të cilëve ju bien gjethet gjatë stinës së
vjeshtës dhe dimrit)..

Në sa klasa ndahet druri me anën e metodës së sferave ?

Në sa klasa ndahet druri me anën e metodës së sferave ?

Sipas kësaj metode druri ndahet në 6 klasa:

Druri shumë i butë.......... ..........F<350kg, (Plepi, Blini)
Druri i butë .......... .......... ..........F=(351 - 500)kg, (Pisha, Bredhi)
Druri me fortësi meatare.............F=(501 - 650)kg, (Shkoza, Bungu)
Druri i fortë.......... .......... ..........F=(651 - 1000)kg, (Arra, Akacia)
Druri shumë i fortë..................F=(1001 – 1500)kg, (Primavera, Sikamoro
Druri i fortë si ashti.......... ........F>4500 kg, (Disa drunjë ekzotik).

Çka kuptoni me porozitet të një druri ?

Çka kuptoni me porozitet të një druri ? 

Druri është material poroz, në masën e drurit nuk janë poret të shpërndara në menyrë të njëtrajtshme, ashtu që poroziteti i drurit varet prej llojit të drurit, vjetërsisë së tij dhe vendit ku është marrë ekzemplari shqyrtues.

Çka përfitohet nga trungu ?

Çka përfitohet nga trungu ?

Nga trungu përfitohet:
a) lëndë për objekte ndërtimore,
b) pragje të hekurudhës,
c) letra,
d) celuloza,
e) etil alkooli,
f) tharmi,
g) mobile,
h) dyer dritare parkete etj.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more