Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Analiza e romanit ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur''

Gjenerali i ushtrisë së vdekur - Analiza

''Tema''

Tek romani ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur'' tema është qëndresa e popullit shqiptar në ndeshje me një ushtri pushtuese dhe fati i kobshëm i kësaj ushtrie në truallin shqiptar. 
Trajtohen edhe tema nga përditshmëria.

Lexo një analizë tjetër: ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur''

''Subjekti''
Romani ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur'' konsiderohet kryevepër e prozës shqiptare të realizmit socialist.

Në këtë vepër nga ''Ismail Kadare'' shtjellohet ardhja e një gjenerali dhe një prifti në Shqipëri, për t‟i mbledhur eshtrat e një ushtrietë vrarë gjatë Luftës së Dytë Botërore. 

Ata kalojnë nëpër vise të ndryshme të Shqipërisë të pas njëzet vjetëve paqe. 

Ardhja e tyre në Shqipëri u kujton banorëve ushtarët e vrarë, por edhe baballarët, nënat, vëllezërit, motrat dhe shokët e rënë nga dora e ushtarëve të këtyre dy ushtarakëve. 
''Gjenerali'' me përcjellësin e tij gjurmojnë nëpër t…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more