Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Fakte Historike. Show all posts
Showing posts with label Fakte Historike. Show all posts

Kur Bob Dylan debuton në publik?

Më 26 shtator 1961 Bob Dylan debuton në publik
Më 26 shtator 1961 Bob Dylan debuton në publik

Ja gënjeshtrat e Historisë:
Gezim Kelmendi: "Për çka është mbajt Lidhja e Prizrenit?"

Frasher Demaj: "Lidhja e Prizrenit është mbajt kundër Perandoris Osmane?"

Gezim Kelmendi: "E me thuaj ku është mbajt?!

Frasher Demaj: "Në xhami".

Gëzim Kelmendi: "E pse nuk e keni shkrujt që është mbajt aty?!"

Frashër demaj: "Po shiko... është mirë që muslimanët e kanë lejuar xhaminë... (vazhdon)." (Genjeshtra e pare)

2:

Gëzim Kelmendi: "Ja deklerata e Lidhjes së Prizrenit: "Kjo Lidhje është krijuar me të vetmin qëllim që të mos njoh tjetër Perandori përveç Perandoris Osmane".

Frashër Demaj: "Po e vërtetë, në mënyrë tjetër nuk do të kishte njohur Perandoria Osmane këtë kërkesë."

Gëzim Kelmendi: "Po a the më herët që është mbajt kundër Perandoris Osmane?! Dole kundër vetvetes tënde."

(Genjeshtra e dyte, ne asnjehere nuk e kemi mesuar qe deklerata ka qene kjo neper librat e historise)

GEZIM KELMENDI = Deputet, Namazli, Doktorr, Historian, Sypatrembur!

ALLAHU E RUAJT!Gezim Kelmendi: "Për çka është mbajt Lidhja e Prizrenit?"

Frasher Demaj: "Lidhja e Prizrenit është mbajt kundër Perandoris Osmane?"

Gezim Kelmendi: "E me thuaj ku është mbajt?!

Frasher Demaj: "Në xhami".

Gëzim Kelmendi: "E pse nuk e keni shkrujt që është mbajt aty?!"

Frashër demaj: "Po shiko... është mirë që muslimanët e kanë lejuar xhaminë... (vazhdon)." (Genjeshtra e pare)

2:

Gëzim Kelmendi: "Ja deklerata e Lidhjes së Prizrenit: "Kjo Lidhje është krijuar me të vetmin qëllim që të mos njoh tjetër Perandori përveç Perandoris Osmane".

Frashër Demaj: "Po e vërtetë, në mënyrë tjetër nuk do të kishte njohur Perandoria Osmane këtë kërkesë."

Gëzim Kelmendi: "Po a the më herët që është mbajt kundër Perandoris Osmane?! Dole kundër vetvetes tënde."

(Genjeshtra e dyte, ne asnjehere nuk e kemi mesuar qe deklerata ka qene kjo neper librat e historise)

GEZIM KELMENDI = Deputet, Namazli, Doktorr, Historian, Sypatrembur!

ALLAHU E RUAJT!

Skeletet gjigant nga populli i ADIT

Skeletet gjigant nga populli I ADIT janë zbuluar në shkretëtirën e Arabinsë Saudite
 
Shih madhësinë e skeletit dhe të imagjinojmë se si I dënoi All-llahu Fuqiplotë..

"Themudi dhe Adi pergenjeshtruan tronditjen (kijametin). {El-Hakka, 4}

"Ndersa Adi eshte shkaterruar me nje ere te forte, te pakufishme." {El-Hakka, 6}

"Ate Ai (Allahu) e leshoi kunder tyre shtate net e tete dite rresht, kur i shihje njerezit ne to te rrezuar si te ishin trupa hurmash te zgaveruara." {El-Hakka, 7}

KUR'AN DHE HADITH
Skeletet gjigant nga populli I ADIT janë zbuluar në shkretëtirën e Arabinsë Saudite
 
Shih madhësinë e skeletit dhe të imagjinojmë se si I dënoi All-llahu Fuqiplotë..

"Themudi dhe Adi pergenjeshtruan tronditjen (kijametin). {El-Hakka, 4}

"Ndersa Adi eshte shkaterruar me nje ere te forte, te pakufishme." {El-Hakka, 6}

"Ate Ai (Allahu) e leshoi kunder tyre shtate net e tete dite rresht, kur i shihje njerezit ne to te rrezuar si te ishin trupa hurmash te zgaveruara." {El-Hakka, 7}

KUR'AN DHE HADITH

Ku është muzeu më i vjetër në Botë?

Muzeu më i vjetër në botë ndodhet në Aleksandri.

muzeu me i vjeter ne Bote,muzeu i vjeter ne bote
Muzeu më i vjetër në botë ndodhet në Aleksandri.

muzeu me i vjeter ne Bote,muzeu i vjeter ne bote

Historiku i Universitetit të Prishtinës

Universiteti i Prishtinës është themeluar me Ligjin mbi Themelimin e Universitetit të Prishtinës, të cilin e miratoi Kuvendi i Krahinës Socialiste të Kosovës, më 18 nëntor 1969. Themelimi i Universitetit të Prishtinës ishte ngjarje historike për popullin e Kosovës, si edhe për mbarë kombin shqiptar. Kuvendi themelues i Universitetit të Prishtinës u mbajt më 13 shkurt 1970, kurse dy ditë më vonë, më 15 shkurt 1970, u mbajt edhe mbledhja solemne e Kuvendit dhe pikërisht kjo datë u shpall Dita e Universitetit të Prishtinës. Në përbërje të Universitetit të Prishtinës të posathemeluar ishin këto fakultete me seli në Prishtinë: Fakulteti Filozofik, Fakulteti Juridiko-Ekonomik, Fakulteti Teknik dhe Fakulteti i Mjekësisë. Tani Universiteti i Prishtinës i ka 17 fakultete, nga të cilat 14 janë fakultete akademike, ndërsa 3 janë fakultete të shkencave të aplikuara. Ndërkaq, me hyrjen në fuqi të Statutit të Universitetit, më 9 korrik 2004, të drejtat dhe përgjegjësitë e studentëve dhe të personelit të Fakultetit të Mësuesisë dhe të shkollave të larta pedagogjike u bartën në Fakultetin e Edukimit.
Universiteti i Prishtinës në vitin akademik 2009/2010 i ka të regjistruar 41.833 studentë, prej tyre 37.839 në studime themelore dhe 3.544 në studime master.
Universiteti i Prishtinës i ka këto njësi akademike:
1. Fakultetin Filozofik
2. Fakultetin e Shkencave Matematike-Natyrore
3. Fakultetin e Filologjisë
4. Fakultetin Juridik
5. Fakultetin Ekonomik
6. Fakultetin e Ndërtimtarisë dhe të Arkitekturës
7. Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike
8. Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike
9. Fakultetin e Mjekësisë
10. Fakultetin e Arteve
11. Fakultetin e Bujqësisë
12. Fakultetin e Xehetarisë dhe Metalurgjisë
13. Fakultetin e Kulturës Fizike dhe Sportit
14. Fakultetin e Edukimit
15. Fakultetin e Shkencave të Aplikuara të Biznesit në Pejë
16. Fakultetin e Shkencave të Aplikuara Teknike në Mitrovicë, dhe
17. Fakultetin e Shkencave të Aplikuara Teknike në Ferizaj Historiku i Universitetit te Prishtines,universiteti i Prishtines Historiku,Histori universiteti i Prishtines,kur u themelua universiteti i Prishtines,kur u formua universiteti i prishtines,Universiteti i Prishtines themelimi,themelimi i Universitetit te Prishtines 
Universiteti i Prishtinës është themeluar me Ligjin mbi Themelimin e Universitetit të Prishtinës, të cilin e miratoi Kuvendi i Krahinës Socialiste të Kosovës, më 18 nëntor 1969. Themelimi i Universitetit të Prishtinës ishte ngjarje historike për popullin e Kosovës, si edhe për mbarë kombin shqiptar. Kuvendi themelues i Universitetit të Prishtinës u mbajt më 13 shkurt 1970, kurse dy ditë më vonë, më 15 shkurt 1970, u mbajt edhe mbledhja solemne e Kuvendit dhe pikërisht kjo datë u shpall Dita e Universitetit të Prishtinës. Në përbërje të Universitetit të Prishtinës të posathemeluar ishin këto fakultete me seli në Prishtinë: Fakulteti Filozofik, Fakulteti Juridiko-Ekonomik, Fakulteti Teknik dhe Fakulteti i Mjekësisë. Tani Universiteti i Prishtinës i ka 17 fakultete, nga të cilat 14 janë fakultete akademike, ndërsa 3 janë fakultete të shkencave të aplikuara. Ndërkaq, me hyrjen në fuqi të Statutit të Universitetit, më 9 korrik 2004, të drejtat dhe përgjegjësitë e studentëve dhe të personelit të Fakultetit të Mësuesisë dhe të shkollave të larta pedagogjike u bartën në Fakultetin e Edukimit.
Universiteti i Prishtinës në vitin akademik 2009/2010 i ka të regjistruar 41.833 studentë, prej tyre 37.839 në studime themelore dhe 3.544 në studime master.
Universiteti i Prishtinës i ka këto njësi akademike:
1. Fakultetin Filozofik
2. Fakultetin e Shkencave Matematike-Natyrore
3. Fakultetin e Filologjisë
4. Fakultetin Juridik
5. Fakultetin Ekonomik
6. Fakultetin e Ndërtimtarisë dhe të Arkitekturës
7. Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike
8. Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike
9. Fakultetin e Mjekësisë
10. Fakultetin e Arteve
11. Fakultetin e Bujqësisë
12. Fakultetin e Xehetarisë dhe Metalurgjisë
13. Fakultetin e Kulturës Fizike dhe Sportit
14. Fakultetin e Edukimit
15. Fakultetin e Shkencave të Aplikuara të Biznesit në Pejë
16. Fakultetin e Shkencave të Aplikuara Teknike në Mitrovicë, dhe
17. Fakultetin e Shkencave të Aplikuara Teknike në Ferizaj Historiku i Universitetit te Prishtines,universiteti i Prishtines Historiku,Histori universiteti i Prishtines,kur u themelua universiteti i Prishtines,kur u formua universiteti i prishtines,Universiteti i Prishtines themelimi,themelimi i Universitetit te Prishtines 

Ardhja e sllavëve në Ballkan

            Ardhja e sllavëve në Ballkan
Si ndaheshin sllavët

Sllavët shtriheshin ndërmjet Dnjeprit(lumë në Rusi) e Karpateve(male që ndajnë Evropën dhe Azinë) prej nga edhe erdhën në Ballkan.

Sllavët ndaheshin në tri grupe të mëdha: në sllavët e Lindjes, sllavët e Perëndimit dhe sllavët e Jugut.
Sllavët e Lindjes janë: rusët, bellorusët dhe ukrainasit.

Sllavët e Perendimit janë: polakët, çekët, moravët dhe sllovakët
Sllavët e Jugut janë: sllovenët, kroatët, serbët, malazeztë, maqedonasit, bullgarët etj.

Sllavët e Jugut

Fiset sllave të Jugut në fillim u vendosën në veri të Danubit të ulët. Ata vazhdimisht kalonin Danubin(lumë që buron në Gjermani dhe derdhet në Detin e Zi) dhe plaçkitnin popujt e Ballkanit.

Sllavët e Jugut në mes të shekullit VI filluan të depërtojnë në tokat e Perandorisë Bizantine. Ata erdhën gradualisht nga veriu në jug dhe zunë vend në tokat ndërmjet Danubit dhe Detit Egje.
Të gjitha vendet i pushtuan me forcë.

Nga fundi i shekullit VII në pjesën e poshtrne të Danubit u formua shteti i fuqishëm bullgar, kurse pjesa veriperëndimore e Ballkanit u pushtua nga fiset sllave të serbëve dhe të kroatëve.

Depertirni i sllavëve në tokat shqiptare

Sllavët e Jugut arritën në Gadishullin Ilirik (tokat shqiptare), duke ndjekur rrjedhat e lumenjve dhe rrugët e vjetra tregtare të romakëve, deri në  Kosovë. Duke vazhduar më tej ata dolën në Mal të Zi, të sotëm, dhe në fushat pjellore perreth Liqenit të Shkodrës, e deri në Detin Adriatik. Sllavët e Jugut ndoqën edhe rrjedhën e Drinit, duke zënë viset pjellore të territoreve në Maqedoninë e sotme. Ata ende jetonin si në kohën e bashkësisë primitive. Pothuajse të gjithë sllavët e Jugut u vendosën në viset e Ilirisë. Ata në historinë e popujve ballkanikë njihen si ardhacakë. Ata kudo që shkuan ua ndërruan emrat vendbanimeve ilire, por edhe emërtuan shumë vende me emra të tyre si p.sh. Zadrime (Anadrini), Dibër ( Greminë, Grykë), Çorovodë (uji i zi) etj.

Pasojat e ardhjes së sllavëve në Ballkan

Ardhja e sllavëve Ballkan pati pasoja të mëdha të cilat u reflektuan te popujt e lashtë ballkanikë. Ata zunë pjesën më të madhe të territorëve ilire, duke djegur, shkatërruar e plaçkitur vendet dhe popullsinë ilire. Shumica e ilirëve u asimiluan nga sllavët. Vetëm në Shqipërinë e sotme, në Kosovë dhe viset e tjera perreth, në Maqedoninë e sotme, në Mal të Zi dhe disa vise të tjera, sllavët nuk arritën të zhdukin popullsinë ilire. Pasojat e ardhjes sllavëve u ndien edhe te populisia trake. Fiset trake u asimiluan dhe u shkatërruan tërësisht,  kurse territoret greke u reduktuan.

origjina e sllaveve, ardhja e sllaveve ne ballkan, pushtimi i sllaveve, sllavet ne ballkan, si ndahet sllavet, karpatet, lumi dnjepri, lumi danub, pushtimi sllav, ardhacaket sllave, fiset primitive sllave, sllavet primitive, 
            Ardhja e sllavëve në Ballkan
Si ndaheshin sllavët

Sllavët shtriheshin ndërmjet Dnjeprit(lumë në Rusi) e Karpateve(male që ndajnë Evropën dhe Azinë) prej nga edhe erdhën në Ballkan.

Sllavët ndaheshin në tri grupe të mëdha: në sllavët e Lindjes, sllavët e Perëndimit dhe sllavët e Jugut.
Sllavët e Lindjes janë: rusët, bellorusët dhe ukrainasit.

Sllavët e Perendimit janë: polakët, çekët, moravët dhe sllovakët
Sllavët e Jugut janë: sllovenët, kroatët, serbët, malazeztë, maqedonasit, bullgarët etj.

Sllavët e Jugut

Fiset sllave të Jugut në fillim u vendosën në veri të Danubit të ulët. Ata vazhdimisht kalonin Danubin(lumë që buron në Gjermani dhe derdhet në Detin e Zi) dhe plaçkitnin popujt e Ballkanit.

Sllavët e Jugut në mes të shekullit VI filluan të depërtojnë në tokat e Perandorisë Bizantine. Ata erdhën gradualisht nga veriu në jug dhe zunë vend në tokat ndërmjet Danubit dhe Detit Egje.
Të gjitha vendet i pushtuan me forcë.

Nga fundi i shekullit VII në pjesën e poshtrne të Danubit u formua shteti i fuqishëm bullgar, kurse pjesa veriperëndimore e Ballkanit u pushtua nga fiset sllave të serbëve dhe të kroatëve.

Depertirni i sllavëve në tokat shqiptare

Sllavët e Jugut arritën në Gadishullin Ilirik (tokat shqiptare), duke ndjekur rrjedhat e lumenjve dhe rrugët e vjetra tregtare të romakëve, deri në  Kosovë. Duke vazhduar më tej ata dolën në Mal të Zi, të sotëm, dhe në fushat pjellore perreth Liqenit të Shkodrës, e deri në Detin Adriatik. Sllavët e Jugut ndoqën edhe rrjedhën e Drinit, duke zënë viset pjellore të territoreve në Maqedoninë e sotme. Ata ende jetonin si në kohën e bashkësisë primitive. Pothuajse të gjithë sllavët e Jugut u vendosën në viset e Ilirisë. Ata në historinë e popujve ballkanikë njihen si ardhacakë. Ata kudo që shkuan ua ndërruan emrat vendbanimeve ilire, por edhe emërtuan shumë vende me emra të tyre si p.sh. Zadrime (Anadrini), Dibër ( Greminë, Grykë), Çorovodë (uji i zi) etj.

Pasojat e ardhjes së sllavëve në Ballkan

Ardhja e sllavëve Ballkan pati pasoja të mëdha të cilat u reflektuan te popujt e lashtë ballkanikë. Ata zunë pjesën më të madhe të territorëve ilire, duke djegur, shkatërruar e plaçkitur vendet dhe popullsinë ilire. Shumica e ilirëve u asimiluan nga sllavët. Vetëm në Shqipërinë e sotme, në Kosovë dhe viset e tjera perreth, në Maqedoninë e sotme, në Mal të Zi dhe disa vise të tjera, sllavët nuk arritën të zhdukin popullsinë ilire. Pasojat e ardhjes sllavëve u ndien edhe te populisia trake. Fiset trake u asimiluan dhe u shkatërruan tërësisht,  kurse territoret greke u reduktuan.

origjina e sllaveve, ardhja e sllaveve ne ballkan, pushtimi i sllaveve, sllavet ne ballkan, si ndahet sllavet, karpatet, lumi dnjepri, lumi danub, pushtimi sllav, ardhacaket sllave, fiset primitive sllave, sllavet primitive, 

Namazi

Syzat