Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Vdekja me vjen prej syve te tille

Vdekja më vjen prej syve të tillë - Analiza

Në vëllimin e prozës ,,Vdekja më vjen prej syve të tillë”, autori përfshin trembëdhjetë tregime

Ndonjëri nga ato është shkruar vetëm sa për të plotësuar strukturën e një tërësie tematike kronologjike, çfare ka qenë ambicje e autorit apo '' Rexhep Qosjes

Lexo edhe biografinë e autorit:'' Rexhep Qosja ''

Pjesa më e madhe dhe relevante si vlerë e këtij rrëfimi mbi Vajazanin janë ngarkim e frymëzim që vjen si domosdojë e brendshme e krijuesit. 

Duke pasur ambicjen që ky rrëfim të jetë si çdo rrëfim, me fillim dhe fund — të fillojë me fëmijërinë e thellë dhe të përfundojë me vdekjen, rrjedha e rrëfimit, sidomos në fillim, duket si e dhunuar. 

Megjithatë, kjo si kornizë fillimi, të cilën'' Rexhep Qosja '' e len të hapur duke dashur të krijojë iluzionin e kohës së pafund, si rrjedhë lashtësie, që e kufizon me legjendën dhe mitin, plotësisht përputhet dhe kryen rolin e vet si përcaktim i jashtëm i rrëfimit. 

Por, duke folur mbi këtë çështje, që mund të du…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more