Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Urina

Çka është oliguria ?

 Çka është oliguria ? Oliguria është zvogëlim i theksuar i sasisë së sekrecionit ditor të veshkave.  Diureza zakonisht është nën 400 ml.  Mund të jetë ekstrarenale (dehidrimi, hipotensioni arterial, dhembjet e forta dhe insuficienca e zemrës), renale (pasojë e dëmtimit të parenkimës së veshkave) dhe obstruktive (mbyllja e tubulave renale ose e rrugëve urinare). cka eshte oliguria, cfare eshte oliguria, ceshte oliguria, cka kuptojme me oliguri, cfare eshte oliguria, oliguria shqip, oliguri shqip, oliguria e veshkave, 

Çka është hipostenuria ?

Çka është hipostenuria ? Hipostenuria - tregon mosaftësinë e formimit të urinës së përqendruar.  Mund të jetë neuroendokrine (çrregullimi i sekretimit të hormonit antidiuretik), renale (nefriti kronik, sëmundja hipertensive e veshkave, nefroskleroza.) dhe simptomatike (dekompensimi i zemrës). cka eshte hipostenuria, ceshte hipostenuria, cfare eshte hipostenuri, c'eshte hipostenuria, qka eshte hipostenuri, qfare eshte hipostenuria, hipostenuria kuptimi, hipostenuria shqip, qfar do te thote hipostenuri

Çka është pesha specifike e urinës dhe sa është tek personat e shëndoshë ?

Çka është pesha specifike e urinës dhe  sa është tek personat e shëndoshë ? Te personat e shëndoshë, në dietë të zakonshme, pesha specifike e urinës së mbledhur për 24 orë është 1014-1026.   Pesha specifike tregon aftësinë e veshkës për hollim ose përqendrim të urinës, varësisht nga nevojat e organizmit për ujë.   Matet me urinometrin e Vogel-it. pesha specifike e urines, cka eshte pesha specifike e urines, urina dhe pesha specifike, cfare eshte pesha specifike e urines, sa eshte pesha e urines, urina dhe pesha, pesha e urines, urina specifike, urina pesha specifike mjekesi, mjekesi urina

Çka është Izostenuria ?

 Çka është Izostenuria ? Izostenuria është humbja e plotë e aftësisë koncentruese të veshkës që përcillet me ekskretim të urinës me peshë konstante specifike të njëjtë me atë të urinës primare (rreth 1010).  Paraqitet te sëmundjet e rënda të veshkave në stadin e avansuar të nefritit kronik dhe të nefrosklerozës. cka eshte izostenuria, cfare eshte izostenuria, ceshte izostenuria, c'eshte izostenuria, cka eshte izostenuri, izostenuria shqip, izostenuri definicion, izostenuria mjekesi, mjeksi izostenuria stenuria, qeshte izostenuria, aftesia koncentruese e veshkes, nefriti kronik, nefroskleroza

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more