Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Hormonet. Show all posts
Showing posts with label Hormonet. Show all posts

Cilat janë hormonet që shkaktojnë vazokonstriksion ?

Hormonet qe shkaktojne vazokonstriksion jane:
 

-vazopresina, angiotenzina II, katekolaminat, endotelina, HAD.
Hormonet qe shkaktojne vazokonstriksion jane:
 

-vazopresina, angiotenzina II, katekolaminat, endotelina, HAD.

Shëno hormonet e hipofizës ?

Shëno hormonet e hipofizës ?

Hormoni i rritjes,

 H. Tireostimulues,

H. Folikulostimulues,

H. Luteinizues,

Prolaktina

cilat jane hormonet e hipofizes,kush jane hormonet e hipofizes,hipofiza dhe hormonet e saj
Shëno hormonet e hipofizës ?

Hormoni i rritjes,

 H. Tireostimulues,

H. Folikulostimulues,

H. Luteinizues,

Prolaktina

cilat jane hormonet e hipofizes,kush jane hormonet e hipofizes,hipofiza dhe hormonet e saj

Cilat janë hormonet e korës së gjëndrrës mbiveshkore dhe çfarë funksioni ushtrojnë ato ?

Cilat janë hormonet e korës së gjëndrrës mbiveshkore dhe çfarë funksioni ushtrojnë ato ?

Kortizoli ka funksione të shumta për kontrollin e metabolizmit të proteinave, yndyrnave dhe karbohidrateve
 

Aldosteroni ka funksion në rregullimin e Na dhe K në veshkë
 

Androgjenet kanë ndikin në paraqitje e karakteristikave seksuale sekondare
Cilat janë hormonet e korës së gjëndrrës mbiveshkore dhe çfarë funksioni ushtrojnë ato ?

Kortizoli ka funksione të shumta për kontrollin e metabolizmit të proteinave, yndyrnave dhe karbohidrateve
 

Aldosteroni ka funksion në rregullimin e Na dhe K në veshkë
 

Androgjenet kanë ndikin në paraqitje e karakteristikave seksuale sekondare

Çka është testosteroni ?
Çka është testosteroni ?
Testosteroni është hormon seksual mashkullor që rregullon zhvillimin e spermatozoideve apo qelizave seksuale mashkullore.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,testosteroni,testosteron,cfare roli ka,cfare funksioni ka,cili eshte funksioni i testosteronit,cili eshte roli i testosteronit 
 
Çka është testosteroni ?
Testosteroni është hormon seksual mashkullor që rregullon zhvillimin e spermatozoideve apo qelizave seksuale mashkullore.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,testosteroni,testosteron,cfare roli ka,cfare funksioni ka,cili eshte funksioni i testosteronit,cili eshte roli i testosteronit 
 

Namazi

Syzat