Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Insuficienca e zemrës. Show all posts
Showing posts with label Insuficienca e zemrës. Show all posts

Çka është oliguria ?

 Çka është oliguria ?

Oliguria është zvogëlim i theksuar i sasisë së sekrecionit ditor të veshkave. 

Diureza zakonisht është nën 400 ml. 

Mund të jetë ekstrarenale (dehidrimi, hipotensioni arterial, dhembjet e forta dhe insuficienca e zemrës), renale (pasojë e dëmtimit të parenkimës së veshkave) dhe obstruktive (mbyllja e tubulave renale ose e rrugëve
urinare).


cka eshte oliguria, cfare eshte oliguria, ceshte oliguria, cka kuptojme me oliguri, cfare eshte oliguria, oliguria shqip, oliguri shqip, oliguria e veshkave, 
 Çka është oliguria ?

Oliguria është zvogëlim i theksuar i sasisë së sekrecionit ditor të veshkave. 

Diureza zakonisht është nën 400 ml. 

Mund të jetë ekstrarenale (dehidrimi, hipotensioni arterial, dhembjet e forta dhe insuficienca e zemrës), renale (pasojë e dëmtimit të parenkimës së veshkave) dhe obstruktive (mbyllja e tubulave renale ose e rrugëve
urinare).


cka eshte oliguria, cfare eshte oliguria, ceshte oliguria, cka kuptojme me oliguri, cfare eshte oliguria, oliguria shqip, oliguri shqip, oliguria e veshkave, 

Namazi

Syzat