Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Parandalimi

Prevenimi apo parandalimi i gripit

Për parandalimin e gjendjes gripoze adoptohen disa rregulla të thjeshta të higjienës së jetës. Ushqim i ndryshëm dhe i ekuilibruar, me fruta dhe perime për shkak se janë të pasura me vitamina dhe minerale. Pastaj gjumë të mjaftueshëm si dhe aktivitet të rregullt fizik. Evitoni ngrohjen e tepruar të dhomave, pastaj praktikoni ajrosje të rregullt gjatë ditës të dhomës ku qëndroni. si parandalohet gripi,gripi dhe parandalimi i tij

Cilat janë masat parandaluese për Ethet Hemorragjike Krime-Kongo ?

Cilat janë masat parandaluese për Ethet Hemorragjike Krime-Kongo ? Masat Parandaluese për Ethet Hemorragjike Krime-Kongo janë : 1. Lufta kundër rriqrave me insekticide në vatrat natyrore të infeksionit. 2. Në vatrat e infeksionit, personat duhet të vishen me rroba që e mbulojnë trupin, dhe lëkura të lyhet me repelent (autani Deet). 3. Nëse rriqra futet në trup, të nxirret, jo të shtrydhët, mesë miri është të lajmërohen të mjeku ku rriqra nxirret nga trupi pa u dëmtuar dhe shtrydhur ajo, ose vendi ku është ngjitur rriqra të lyhet me alkool ose me benzinë të pritet pakë kohë, dhe kur rriqra të tërhiqet vet nga lëkura, atëherë duhet të largohet me pincetë. 4. Përsonat nga vatrat epidemike për ethet hemorragjike të lajmërohen të mjeku patjetër pas çdo pickimi të rriqrës,qoftë ajo e infektuar apo jo. 5. Duhet kushtuar kujdes i veçantë gjësendeve të cilat janë përdorur nga i sëmuri d.m.th. të dezinfektohet sa më shpesh dhoma ku rrin i sëmuri, dhe ndërresat të pastrohen me kujde

Si parandalohet meningjiti ?

Parandalimi  i meningjitit bëhet duke realizuar këshillat e mëposhtme: · Higjiena e përgjithshme që ka të bëjë me pastrimin e duarve para ushqimit, pastrimi i pemëve dhe perimeve,... etj. · Mos përdorimit i të njëjtave ushqime apo enë me pacientët. · Mos përdorimi i ujit të ndotur për pije, gjë që mund të bëhet duke e vluar ujin apo duke përdorur ujë gatshëm në shishe. · Për familjarët që janë në kontakt me paci entin, trajtimi 2 ditor me antibiotikët përkatës është efektiv, gjë që vendoset nga ana e mjekut. · Mos përdorimi i pishinave publike.

Çka janë barnat apo ilaçet ?

 Çka janë barnat apo ilaçet ? Barnat apo ilaçet janë substanca kimike të jashtme, të cilat veprojnë në organizmin e gjallë në aspektin e parandalimit, diagnozës dhe trajtimit të sëmundjes. cka jane barnat, cfare jane barnat, ceshte bari, cfare eshte bari, cfare eshte ilaqi, cka eshte ilaqi, qka jane ilaqet, qka jane ilaçet, cfare jane ilaçet, ceshte ilaçi, ceshte ilaci, cka eshte ilaci, qfare jane ilaqet, barnat definicioni, bari definicioni, barnat farmakologji, farmakologjia barnat,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more