Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Uji

Çka është uji i pijshëm e çka është uji teknik ?

Çka është uji i pijshëm e çka është uji teknik ?   Njeriu çdo ditë konsumon mesatarisht rreth 3 litra ujë duke ngrënë ushqim dhe duke pirë. Ky lloj uji quhet ujë i pijshëm .  Sasi të mëdha të ujit përdoren edhe në bujqësi dhe industrinë e ushqimit, uji që përdoret për qëllime të këtilla quhet ujë teknik .

Përmendni disa shifra e fakte për ujin ?

Përmendni disa shifra e fakte për ujin ?   • 71 % e sipërfaqes së Tokës është e mbuluar me ujin e oqeaneve dhe deteve,  • e tërë sasia e ujit në tokë ka një vëllim prej 1.4 miliard km3,   • 97 % e ujit në tokë është ujë i kripur, ndërsa vetëm 3 % e ujit është ujë i ëmbël,  • vetëm 13 % nga e tërë sasia e ujit të ëmbël në tokë mund të shfrytëzohet lehtë, ndërsa pjesa tjetër është në formë akullnajash, në formë të avujve atmosferikë, akullit, apo është në thellësi të mëdha të tokës,  • uji i ëmbël quhet ai ujë që ka më së shumti 0.01 % kripëra  • 69 % e ujit të ëmbël përdorët për ujitje, 23 % për industri dhe 8 % për konsumin njerëzor.

Çka është erozioni ?

Erozioni është gërryerje që pëson sipërfaqja e tokës nga veprimi i ujërave, i akullit ose i erës.  Pasojë e erozionit është dëmtimi i tokës së plleshme. Cka eshte erozioni,qka eshte erozioni,ceshte erozioni,cfare eshte erozioni,qeshte erozioni,çka eshte erozioni,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,erozioni,erozionet,erozion

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more