Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Hipoalbuminemia. Show all posts
Showing posts with label Hipoalbuminemia. Show all posts

Çka është edema dhe cilët janë shkaktarët e saj ?

 Çka është edema dhe cilët janë shkaktarët e saj ?

Edema është prezenca e lëngut të tepërt në hapsirën ekstraqelizore. 

Në shkaktarët e edemës përfshihen:
rritja e shtypjes hidrostatike, 
hipoalbuminemia,  
ulja e shtypjes koloide, 
obstruksioni limfatik dhe
permeabiliteti i rritur endotelial. 

Anasarka është term që përdoret për edemën e rëndë të gjeneralizuar. 

Transudatet kanë përmbajtje të ulët proteinike dhe gravitet specifik.

Eksudatet kanë përmbajtje të lartë proteinike dhe gravitet specifik. 


cka eshte edema, qka osht edema, cka jane edemat, qka eshte edema, c'eshte edema, ceshte edema, shkaktaret e edemes, shkaktart e edemes, anasarka, qka eshte anasarka, ceshte anasarka, cfare eshte edema, cfare eshte anasarka,qka osht transudati, qka eshte eksudati, qka jane trasudatet, qka jane eksudatet, edema shqip
 Çka është edema dhe cilët janë shkaktarët e saj ?

Edema është prezenca e lëngut të tepërt në hapsirën ekstraqelizore. 

Në shkaktarët e edemës përfshihen:
rritja e shtypjes hidrostatike, 
hipoalbuminemia,  
ulja e shtypjes koloide, 
obstruksioni limfatik dhe
permeabiliteti i rritur endotelial. 

Anasarka është term që përdoret për edemën e rëndë të gjeneralizuar. 

Transudatet kanë përmbajtje të ulët proteinike dhe gravitet specifik.

Eksudatet kanë përmbajtje të lartë proteinike dhe gravitet specifik. 


cka eshte edema, qka osht edema, cka jane edemat, qka eshte edema, c'eshte edema, ceshte edema, shkaktaret e edemes, shkaktart e edemes, anasarka, qka eshte anasarka, ceshte anasarka, cfare eshte edema, cfare eshte anasarka,qka osht transudati, qka eshte eksudati, qka jane trasudatet, qka jane eksudatet, edema shqip

Namazi

Syzat