Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Rryma elektrike

Tregoni si matet rryma e si matet tensioni ?

Tregoni si matet rryma e si matet tensioni ?  Për ta matur rrymën që rrjedh nëpër një qark elektrik qarku elektrik duhet të ndërpritet në një pikë dhe në skajet e përçuesit të këputur vendoset instrumenti universal (ampermetri).  Për ta matur tensionin atëherë instrumentin universal (voltmetrin) e lidhim paralel me elementin në skajet e të cilit dëshirojmë ta matim tensionin.

Gjenerator i thjeshte: gjenerator elektrik(si ta ndertojm)

GJENERO RRYME ELEKTRIKE gjenerimi i rrymes elektrike, qysh me ndreq gjenerator, qysh me rregullu ni gjenerator, rregullo gjenerator, fito rryme elektrike, si me fitu rryme me magnet, fizika, fizike, rryma e gjelbert, qysh me ndreq ni gjenerator te rrymes

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more