Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Keratitet. Show all posts
Showing posts with label Keratitet. Show all posts

Keratiti është inflamacion i :


Keratiti është inflamacion  i :

a.    Kornesë
b.    Konjunktivës
c.    Lensit

Lexo më shumë:Kornea


qka eshte keratiti,cka eshte keratiti,ceshte keratiti,cfare eshte keratiti,qka quajme keratit

Keratiti është inflamacion  i :

a.    Kornesë
b.    Konjunktivës
c.    Lensit

Lexo më shumë:Kornea


qka eshte keratiti,cka eshte keratiti,ceshte keratiti,cfare eshte keratiti,qka quajme keratit

Keratitet me etiologji virale shkaktohen nga :


Keratitet me etiologji virale shkaktohen nga :

a.    Adenoviruset
b.    Virusi herpes simplex dhe zoster
c.    Virusi i gripit


Keratitet me etiologji virale shkaktohen nga :

a.    Adenoviruset
b.    Virusi herpes simplex dhe zoster
c.    Virusi i gripit

Më të shpeshtit janë keratitet me etologji :


Më të shpeshtit janë keratitet me etologji :

a.    Virale
b.    Bakteriale
c.    Fungale


Më të shpeshtit janë keratitet me etologji :

a.    Virale
b.    Bakteriale
c.    Fungale

Keratitet të shkaktuara nga funget kanë :


Keratitet të shkaktuara nga funget kanë :

a.    Prognozë të mirë
b.    Prognozë te keqe
c.    Ecuri të gjatë dhe prognozë të keqe
Keratitet të shkaktuara nga funget kanë :

a.    Prognozë të mirë
b.    Prognozë te keqe
c.    Ecuri të gjatë dhe prognozë të keqeAcantameba keratitis më shpesh lajmërohet te :


Acantameba keratitis më shpesh lajmërohet te :

a.    Personat që mbajnë syze
b.    Personat që mbajnë lente kontakti
c.    Pas intervenimit kirurgjikAcantameba keratitis më shpesh lajmërohet te :

a.    Personat që mbajnë syze
b.    Personat që mbajnë lente kontakti
c.    Pas intervenimit kirurgjik


Keratitet mjekohen me :


Keratitet mjekohen me :

a.    Medikamente të aplikuara në formë të pikave ose pomadës në sy
b.    Injeksione subkonjunktivale dhe parenterale
c.    Mund të përdoret terapia etiologjike në të gjitha mënyrat e mundshme të aplikimit


Keratitet mjekohen me :

a.    Medikamente të aplikuara në formë të pikave ose pomadës në sy
b.    Injeksione subkonjunktivale dhe parenterale
c.    Mund të përdoret terapia etiologjike në të gjitha mënyrat e mundshme të aplikimit

Namazi

Syzat