Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Drama

Çka është dialogu?

 Çka është dialogu? Dialogu është biseda që zhvillohet ndërmjet dy ose më shumë personave. Është karakteristikë e gjinisë letrare të dramatikës. Llojet e dramatikës janë: drama , tragjedia dhe komedia . ceshte dialogu, cka eshte dialogu,cfare eshte dialogu, cka eshte fjala dialog, dialogu, qka osht dialogu, cfare eshte dialog, dialogu definicion,

Çka është drama ?

Çka është drama Është një shfaqje që, me ndihmën e fjalës e të veprimit, përfytyron konflikte të ndryshme të interesave vetjake ose shoqërore të njerëzve, pa pasur karakter tragjik .   Krijimet dramatike kanë këtë strukturë:   Akti - është pjesa e krijimit dramatik, që luhet në skenë që nga çasti kur ngrihet perdja deri në mbylljen e saj.   Pamja - është pjesa më e vogël e aktit (praktikohet në rastet, kur akti është i gjatë dhe ka nevojë të ndërrohet skena).   Skena - sajohet atëherë kur në skenë paraqitet ose largohet një person (aktor), i cili shkakton ndryshim.   Këtu bëjnë pjesë ndriçimi, muzika dhe kostumografia . cka eshte drama, qka osht drama, qka eshte drama, ceshte drama, çeshte drama, cfare eshte drama, qka eshte drame, c'eshte drama, fjala drame kuptimi, qka eshte pamja, qka eshte skena, qka eshte akti, drama dhe pjeset e saj, kostumografia,

Ç'është Drama?

Ç'është Drama  Drama është një shfaqje që, me ndihmën e fjalës e të veprimit , përfytyron konflikte të ndryshme të interesave vetjake ose shoqërore të njerëzve , pa pasur karakter tragjik . Krijimet dramatike kanë këtë strukturë: Akti - është pjesa e krijimit dramatik, që luhet në skenë që nga çasti kur ngrihet perdja deri në mbylljen e saj. Pamja - është pjesa më e vogël e aktit (praktikohet në rastet, kur akti është i gjatë dhe ka nevojë të ndërrohet skena). Skena - sajohet atëherë kur në skenë paraqitet ose largohet një person (aktor), i cili shkakton ndryshim. Ç'është Drama, qka eshte drama, qeshte drama, drama dhe pjeset e saj

Drama ,,Cuca e maleve” - Analiza

Analize për  Dramën  ,, Cuca e maleve ” e Loni Papës Autori niset nga një ngjarje reale që ndodh në një nga fshatrat e malësisë në vitin 1950 dhe lidhet me veprimtarinë heroike të vajzave dëshmore, por me këtë fakt real përgjithëson luftën dhe heroizmin e të rejave malësore kundër paragjykimeve kanunore. Vendin kryesor në dramë e zë lufta që bën bota e vjetër e përmbysur me botën e re, që po rritet e forcohet dita ditës. E reja përfaqesohet në dramë nga Cuca , nga i riu komunist Fizi, që e perkrah dhe mbron idealet e saj, nga vajzat malësore, të cilat të etura per dije e ndjekin, e respektojnë dhe e mbrojnë mësuesen e tyre. Figurën e Cucës , si mishërim i së resë të dalë nga gjiri i popullit, autori e përshkruan me shumë dashuri e ngrohtësi. Fati i saj në të kaluarën do të ishte i njejtë me fatin e shumë të rejave malësore: një fëmijëri e mjerë, pa gëzime, një fejesë që në djep me një njeri të panjohur dhe një jetë prej skllaveje në shtëpi të burrit.Për më tepër, Cuca

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more