Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Lidhëzat. Show all posts
Showing posts with label Lidhëzat. Show all posts

Çka është lidhëza ?

Lidhëza është pjesë e pandryshueshme e ligjëratës, që shërben për të lidhur fjalë, grupe fjalësh ose fjali midis tyre.

cka eshte lidheza,cfare eshte lidheza,lidheza shqip,lidhezat shqip,ceshte lidheza, cka quajme lidhez,lidheza gramatike, cka sherben lidheza,cfare sherben lidheza,cna sherben lidheza,cka na sherben lidheza, lidheza ne shqip,lidhez,
Lidhëza është pjesë e pandryshueshme e ligjëratës, që shërben për të lidhur fjalë, grupe fjalësh ose fjali midis tyre.

cka eshte lidheza,cfare eshte lidheza,lidheza shqip,lidhezat shqip,ceshte lidheza, cka quajme lidhez,lidheza gramatike, cka sherben lidheza,cfare sherben lidheza,cna sherben lidheza,cka na sherben lidheza, lidheza ne shqip,lidhez,

Cilët / Cilat janë pjesët e pandryshueshme dhe të ndryshueshme të fjalisë?

Cilët / Cilat  janë pjesët e pandryshueshme dhe të ndryshueshme të fjalisë?

Fjalët që ndryshojnë formën gjatë përdorimit në fjali i quajmë pjesë të ndryshueshme.

Fjalët që nuk e ndyshojnë formën kur i përdorim në fjali të tjera i quajmë fjalë të pandryshueshme.

Të ndryshueshme janë: emri, mbiemri, përemri, nyja, folja dhe numërori.

Të pandryshueshme janë: ndajfoljet, parafjalët, lidhëzat, pjesëzat dhe pasthirrmat.


pjeset e fjalise, pjeset e ndryshueshme te fjalise, pjeset e pandryshueshme te fjalise, cilet jane pjest e pandryshueshme ne fjali, cilat pjese ndryshojne ne fjali, gjuhe shqipe dhe letersi
Cilët / Cilat  janë pjesët e pandryshueshme dhe të ndryshueshme të fjalisë?

Fjalët që ndryshojnë formën gjatë përdorimit në fjali i quajmë pjesë të ndryshueshme.

Fjalët që nuk e ndyshojnë formën kur i përdorim në fjali të tjera i quajmë fjalë të pandryshueshme.

Të ndryshueshme janë: emri, mbiemri, përemri, nyja, folja dhe numërori.

Të pandryshueshme janë: ndajfoljet, parafjalët, lidhëzat, pjesëzat dhe pasthirrmat.


pjeset e fjalise, pjeset e ndryshueshme te fjalise, pjeset e pandryshueshme te fjalise, cilet jane pjest e pandryshueshme ne fjali, cilat pjese ndryshojne ne fjali, gjuhe shqipe dhe letersi

Namazi

Syzat