Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Shoqëria

Çka është shoqeria ?

Çka është shoqeria ?
Shoqeria eshte teresia e strukturave shtresezimeve raporteve shoqerore dhe qytetaret ne teresi.
Shoqeri dmth qdo bashkesi brenda suazave te shoqerise njerzore. Me shoqeri kuptohet kategoria e ngusht e jetes shoqerore.
Dukuri shoqerore eshte ajo e cila shfaqet ne qdo forme te aktivitetit shoqeror dhe qe funksionalisht eshte e lidhur me format e saja duket sjellur pasoje me rendesi shoqerore.
Nje nder koncepcionet me te perhapura mbi shoqerine eshte koncepcioni analitik.
Pra shoqeria njerzore eshte organizimi gjalle, i cili eshte prodhim i zhvillimit natyror, qe ne menyre ligjore paraqitet zhvillohet dhe ndryshon gjat historise se vet.
Me fjalen vlera duhet kuptuar cilesite qe ne u japim objekteve brenda sistemit shoqeror, ne te cilen subjektet bejne perpjekje per te realizuar ndonje nevoje individuale te tyre.
Sociologjia vlerat i definon edhe si dimension institucional, sfere kulturore dhe dimension personal. Ne zhvillimin e shoqerise njerzore ndikojne faktoret obje…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more