Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Kryefjala. Show all posts
Showing posts with label Kryefjala. Show all posts

Me çfarë pyetjesh gjendet kryefjala ?

Me çfarë pyetjesh gjendet kryefjala ?

Kryefjala gjendet me pyetjet: cili?, cila?, cilët? dhe kush?.  

Lexo më shumë: Kryefjala

si gjendet kryefjala,qysh gjendet kryefjala,kryefjala gjendja e saj,si dallohet kryefjala
Me çfarë pyetjesh gjendet kryefjala ?

Kryefjala gjendet me pyetjet: cili?, cila?, cilët? dhe kush?.  

Lexo më shumë: Kryefjala

si gjendet kryefjala,qysh gjendet kryefjala,kryefjala gjendja e saj,si dallohet kryefjala

Si gjendet kryefjala ?

Si gjendet kryefjala ?


Kryefjala gjendet më lehtë me pyetjet: kush? cili? c'?(cfarë ?).
 si gjendet kryefjala,kryefjala si gjindet,qysh me gjet kryefjalen,si ta gjejme kryefjalen
Si gjendet kryefjala ?


Kryefjala gjendet më lehtë me pyetjet: kush? cili? c'?(cfarë ?).
 si gjendet kryefjala,kryefjala si gjindet,qysh me gjet kryefjalen,si ta gjejme kryefjalen

Kryefjala është ?Kryefjala është ?
Kryefjala është gjymtyra për të cilën flitet në fjali.


Kryefjala është ?
Kryefjala është gjymtyra për të cilën flitet në fjali.

Kryefjala

Fjala kryesore që tregon se kush e kryen veprimin, quhet kryefjalë.
 
Zakonisht është një emër ose një përemër vetor.
 
Kryefjala gjendet me pyetjet: “kush?”, “cili?”, “cilët?”, “cila?”, “cilat?”.

Shih edhe:Çka është kryefjala ?

kryefjala shqip,kryefjala,kryefjale,si gjendet kryefjala,kryefjala
Fjala kryesore që tregon se kush e kryen veprimin, quhet kryefjalë.
 
Zakonisht është një emër ose një përemër vetor.
 
Kryefjala gjendet me pyetjet: “kush?”, “cili?”, “cilët?”, “cila?”, “cilat?”.

Shih edhe:Çka është kryefjala ?

kryefjala shqip,kryefjala,kryefjale,si gjendet kryefjala,kryefjala

Çka është kallëzuesori ?

Çka është kallëzuesori  ?

Kryefjala mund të marrë një kallëzuesor.

Shembull: Shqiponja është simboli ynë kombëtar.


Kallëzuesori i kryefjalës tregon një cilësi të personit apo sendit që shënohet nga kryefjala


ceshte kallzuesori, cfare eshte kallzuesori, qka eshte kallzuesori, cka eshte kalzuesori i kryefjales,  
Çka është kallëzuesori  ?

Kryefjala mund të marrë një kallëzuesor.

Shembull: Shqiponja është simboli ynë kombëtar.


Kallëzuesori i kryefjalës tregon një cilësi të personit apo sendit që shënohet nga kryefjala


ceshte kallzuesori, cfare eshte kallzuesori, qka eshte kallzuesori, cka eshte kalzuesori i kryefjales,  

Me çka shprehet kryefjala?

 Me çka shprehet kryefjala?

Kryefjala shprehet me:a) emër në rasën emërore, të shquar e të pashquar, në numrin njëjës e shumës: Dritani u lag nga shiu. (kush?)

b) përemër (dëftor, të pacaktuar, lidhor, vetor të çdo vete a numri): Ajo më kërkoi një trëndafil të kuqc) numëror:  Të dy filluam të ecnim duke çaluar në korridor.


d) grup emëror:  Yt vëlla të la vetëm. 


Shih edhe:Kryefjala
 Me çka shprehet kryefjala?

Kryefjala shprehet me:a) emër në rasën emërore, të shquar e të pashquar, në numrin njëjës e shumës: Dritani u lag nga shiu. (kush?)

b) përemër (dëftor, të pacaktuar, lidhor, vetor të çdo vete a numri): Ajo më kërkoi një trëndafil të kuqc) numëror:  Të dy filluam të ecnim duke çaluar në korridor.


d) grup emëror:  Yt vëlla të la vetëm. 


Shih edhe:Kryefjala

Cilët janë gjymtyrët kryesorë të fjalisë?

Cilët janë gjymtyrët kryesorë të fjalisë?


Gjymtyrët kryesorë të fjalisë janë:Kryefjala dhe Kallëzuesi 

 kryefjala dhe kallezuesi
Cilët janë gjymtyrët kryesorë të fjalisë?


Gjymtyrët kryesorë të fjalisë janë:Kryefjala dhe Kallëzuesi 

 kryefjala dhe kallezuesi

Çka është kryefjala ?

Çka është kryefjala ?

Kryefjala është gjymtyrë kryesore e fjalisë

Ajo gjendet me pyetjet: cili?, cila?, cilët? dhe kush?. 

Ajo tregon një a më shumë frymore apo sende. 

Kryefjala zakonisht qëndron para foljes.

ceshte kryefjala, cka eshte kryefjala, qka osht kryefjala, c'eshte kryefjala, qka eshte kryefjala, cfare eshte kryefjala, kryefjala gramatika e gjuhes shqipe, si gjindet kryefjala, qka tregon kryefjala, kryefjala shqip,
Çka është kryefjala ?

Kryefjala është gjymtyrë kryesore e fjalisë

Ajo gjendet me pyetjet: cili?, cila?, cilët? dhe kush?. 

Ajo tregon një a më shumë frymore apo sende. 

Kryefjala zakonisht qëndron para foljes.

ceshte kryefjala, cka eshte kryefjala, qka osht kryefjala, c'eshte kryefjala, qka eshte kryefjala, cfare eshte kryefjala, kryefjala gramatika e gjuhes shqipe, si gjindet kryefjala, qka tregon kryefjala, kryefjala shqip,

Namazi

Syzat