Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Analizatoret. Show all posts
Showing posts with label Analizatoret. Show all posts

Çka janë receptorët dhe çka quajmë analizator ?

Çka janë receptorët dhe çka quajmë analizator ?
Receptorët janë organe të specializuara për pranimin e ngacmimeve. Receptorët paraqesin mbaresa nervore, qeliza e nervave të cilat pranojnë ngacmime dhe reagojnë ndaj tyre. Ekzistojnë receptor : të dhembjes, visceral, traktil/shtypjes, termik etj.
 

Analizator quhen tërësia e të gjitha neuroneve që marrin pjesë në pranimin e ngacmimit, në përquarjen deri në qelizat e qendrës
Çka janë receptorët dhe çka quajmë analizator ?
Receptorët janë organe të specializuara për pranimin e ngacmimeve. Receptorët paraqesin mbaresa nervore, qeliza e nervave të cilat pranojnë ngacmime dhe reagojnë ndaj tyre. Ekzistojnë receptor : të dhembjes, visceral, traktil/shtypjes, termik etj.
 

Analizator quhen tërësia e të gjitha neuroneve që marrin pjesë në pranimin e ngacmimit, në përquarjen deri në qelizat e qendrës

Namazi

Syzat