Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Emancipimi

Emancipimi i femrës dhe e drejta

Emancipimi i femrës dhe e drejta
Pengesat lindin nga natyra e femrës dhe natyra e punëve të saj nga bindjet dhe niveli i vetëdijes shoërore.
Pengesat nga natyra e femres janë se ajo e kryen funksionin biologjik të lindjes,lind fëmijë.
Ndërsa për nga natyra e punëve të saj ajo i kryen vet punët e shtëpisë siq janë:rregullimi i banesës,rritja e fëmijëve etj.
Femra që ta realizoj këtë të drejtë duhet të jetë e emancipuar duhet ti krijohen kushte të cilat i mundësojnë asaj që punër në shtëpi ti kryej për një kohë më të shkurtër. 
Për ta bër këtë ekonomia familjare duhet të jetë e pajisur me mjete bashkëkohore të amvisërisë duhet ta liroj nga disa obligime shtëpiake.
emancipimi i gruas, emancipim,kuptimi i emancipimit,emancipimi i gruas, emancipimi i gruse

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more