Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Historia. Show all posts
Showing posts with label Historia. Show all posts

Kur paraqitet Chevrolet Camaro i parë?

Më 26 shtator 1966 paraqitet Chevrolet Camaro i parë.
Më 26 shtator 1966 paraqitet Chevrolet Camaro i parë.

Kur Proklamohet Republika Arabe e Jemenit?

Më 26 shtator 1962 Proklamohet Republika Arabe e Jemenit
Më 26 shtator 1962 Proklamohet Republika Arabe e Jemenit

Kur i bashkohet Indonesia Kombeve të Bashkuara?

Më 26 shtator 1950 Indonesia i bashkohet Kombeve të Bashkuara.
Më 26 shtator 1950 Indonesia i bashkohet Kombeve të Bashkuara.

Kur u krijua Fayette County, Pennsylvania?

Më 26 shtator 1783  u krijua Fayette County, Pennsylvania
Më 26 shtator 1783  u krijua Fayette County, Pennsylvania

Kur trupat britanike okupojnë qytetin Philadelphia, Pennsylvania?

Më 26 shtator 1777 trupat britanike okupojnë qytetin Philadelphia, Pennsylvania gjatë Revolucionit Amerikan.
Më 26 shtator 1777 trupat britanike okupojnë qytetin Philadelphia, Pennsylvania gjatë Revolucionit Amerikan.

Ku dhe kur Francis Drake i sillet rrotull tokës?

Francis Drake i sillet rrotull tokës më 26 shtator të vitit 1580.
Francis Drake i sillet rrotull tokës më 26 shtator të vitit 1580.

Ku dhe Ku Ragenfrid mundi Theudoaldët?

Ragenfrid mundi Theudoaldët në Luftën e Copiegnès  më 26 shtator të vitit 715
Ragenfrid mundi Theudoaldët në Luftën e Copiegnès  më 26 shtator të vitit 715

E rrallë/ Avni Rustemi, i rrahur dhe torturuar pas atentatit

E rrallë/ Avni Rustemi, i rrahur dhe torturuar pas atentatit

E rrallë/ Avni Rustemi, i rrahur dhe torturuar pas atentatit

 

Gazeta e njohur franceze “LE MIROIR” më datë 20 qërshor 1920 publikon një fotografi të panjohur deri me sot të Avni Rustemit, ku ai shihet i torturuar barbarisht nga policia franceze, pasi kishte kryer atentatin ndaj Esat Pashë Toptanit në Paris në vitin 1920. Megjithatë Avni Rrustemi u lirua pas vetëm 6 muajve.

 

Burimi: Indeks Online

 

E rrallë/ Avni Rustemi, i rrahur dhe torturuar pas atentatit

E rrallë/ Avni Rustemi, i rrahur dhe torturuar pas atentatit

 

Gazeta e njohur franceze “LE MIROIR” më datë 20 qërshor 1920 publikon një fotografi të panjohur deri me sot të Avni Rustemit, ku ai shihet i torturuar barbarisht nga policia franceze, pasi kishte kryer atentatin ndaj Esat Pashë Toptanit në Paris në vitin 1920. Megjithatë Avni Rrustemi u lirua pas vetëm 6 muajve.

 

Burimi: Indeks Online

 

Kur u zhvillua lufta e parë iliro-romake ?

Lufta e parë iliro-romake u zhvillua në vitet :

A.219-217 p.l.k.
B.219-218 p.l.k
C.228-219 p.l.k
D.229-228 p.l.k
Lufta e parë iliro-romake u zhvillua në vitet :

A.219-217 p.l.k.
B.219-218 p.l.k
C.228-219 p.l.k
D.229-228 p.l.k

Partia Fashiste me në krye Musolinin qeverisi e vetme Italinë duke filluar nga viti :

Partia Fashiste me në krye Musolinin qeverisi e vetme Italinë duke filluar nga viti :

A. 1922
B. 1924
C. 1925
D. 1932
Partia Fashiste me në krye Musolinin qeverisi e vetme Italinë duke filluar nga viti :

A. 1922
B. 1924
C. 1925
D. 1932

Në Francë 24 Gusht I vitit 1572 njihet si nata e :

Në Francë 24 Gusht I vitit 1572 njihet si nata e :

A. Shën Augustit
B. Shën Valentinit
C. Shën Bartolomeut
Në Francë 24 Gusht I vitit 1572 njihet si nata e :

A. Shën Augustit
B. Shën Valentinit
C. Shën Bartolomeut

Shkrimi ne Mesopotaminë e lashtë quhej :

Shkrimi ne Mesopotaminë e lashtë quhej :

A. kuneiform
B.hieroglif
C. linear a
D. linear b
Shkrimi ne Mesopotaminë e lashtë quhej :

A. kuneiform
B.hieroglif
C. linear a
D. linear b

Ne cilin vit u mbajt Konferenca e Uashingtonit?

Ne cilin vit u mbajt Konferenca e Uashingtonit?
U mbajt ne dhjetor 1921-shkurt 1922
 
Ne cilin vit u mbajt Konferenca e Uashingtonit?
U mbajt ne dhjetor 1921-shkurt 1922
 

Konferenca e Paqes ne Versaje i filloi punimet me:


Konferenca e Paqes ne Versaje i filloi punimet me:

a)18 janar 1917
b)18 janar 1918
c)18 janar 1919
d)18 janar 1920

Konferenca e Paqes ne Versaje i filloi punimet me:

a)18 janar 1917
b)18 janar 1918
c)18 janar 1919
d)18 janar 1920

Mahatma Gandi ishte udheheqes:

Mahatma Gandi ishte udheheqes:

a) Arab
b) Japonez
c) Indian
d) Kinez
Mahatma Gandi ishte udheheqes:

a) Arab
b) Japonez
c) Indian
d) Kinez

Kur u miratua kushtetuta e SHBA-ve ?

Kur u miratua kushtetuta e SHBA-ve ?

a)1787
b)1780
c)1789
d)1779
Kur u miratua kushtetuta e SHBA-ve ?

a)1787
b)1780
c)1789
d)1779

Mbreteria SKS e nderroi emrin ne Mbreterine e Jogusllavise :

Mbreteria SKS e nderroi emrin ne Mbreterine e Jogusllavise :

a) Me 6 janar 1929
b) Me 6 janar 1930
c) Me 6 janar 1931
Mbreteria SKS e nderroi emrin ne Mbreterine e Jogusllavise :

a) Me 6 janar 1929
b) Me 6 janar 1930
c) Me 6 janar 1931

Sa zgjati lufta punike ?

Sa zgjati lufta punike ?
Lufta punike zgjati 100 vjet nga 264 deri 164 para krishtit por me nderprerje prandaj u emertuan lufta e pare punike, lufta e dyte punike dhe lufta e trete punike.
Sa zgjati lufta punike ?
Lufta punike zgjati 100 vjet nga 264 deri 164 para krishtit por me nderprerje prandaj u emertuan lufta e pare punike, lufta e dyte punike dhe lufta e trete punike.

Cilat ishin mbreterite e para qe u formuan ne gadishullin Pirinej ?

Cilat ishin mbreterite e para qe u formuan ne gadishullin Pirinej ?

a)mbreteria e aragones , napolit dhe portugalise
b)mbreteria e aragones, kastiljes dhe portugalise
c)mbreteria e kastiljes, korzikes dhe napolit
d)napolit, aragones dhe kastiljes
Cilat ishin mbreterite e para qe u formuan ne gadishullin Pirinej ?

a)mbreteria e aragones , napolit dhe portugalise
b)mbreteria e aragones, kastiljes dhe portugalise
c)mbreteria e kastiljes, korzikes dhe napolit
d)napolit, aragones dhe kastiljes

Perfundimi i Luftes se Pare Botrore shkaktoi:

 
Perfundimi i Luftes se Pare Botrore shkaktoi:
 
a) Forcimin ne Perandoris Osmane
b) Shkatrrimin e Perandoris Bizantine
c) Forcimin e Perandoris Bizantine
d) Shkatrrimin e Perandorise Osmane
 
Perfundimi i Luftes se Pare Botrore shkaktoi:
 
a) Forcimin ne Perandoris Osmane
b) Shkatrrimin e Perandoris Bizantine
c) Forcimin e Perandoris Bizantine
d) Shkatrrimin e Perandorise Osmane

Namazi

Syzat