Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Bedri Dedja. Show all posts
Showing posts with label Bedri Dedja. Show all posts

Bedri Dedja(1930-2004)-Biografia dhe veprat

Bedri Dedja lindi në Korçë, në vitin 1930 dhe vdiq në Tiranë në vitin 2004. 

Ai studioi në Moskë, ku më 1953, mori diplomën e arsimit të lartë në dy degë paralele: të psikologjisë dhe të pedagogjisë, si dhe të letërsisë për fëmijë. 

Ka punuar dyzet vjet si pedagog i psikologjisë në shkollat e larta.
 
Për punën e tij shkencore i është dhënë titulli “Profesor” dhe “Anëtar i Akademisë së
Shkencave dhe Arteve të Shqipërisë”. Krijimtaria e tij për fëmijë është shumë e pasur. 

Disa nga veprat e tij janë: “Kalamajtë e pallatit tim” (roman në dy vëllime), “Artan Burizani dhe çeta e tij” (poema), “Gjashtë poema për kallaj”, “Beni shkon në malësi me familje e shtëpi”,përmbledhjet poetike “Garda partizane”, “Poezi të zgjedhura për fëmijë”, “Republika e 1100 çudirave”, “Përralla zvicerane” etj.

Bedri Dedja ku lindi,kur lindi Bedri Dedja,Jeta Bedri Dedja,Bedri Dedja Veprat,kur vdiq Bedri Dedja,ku vdiq Bedri Dedja
Bedri Dedja lindi në Korçë, në vitin 1930 dhe vdiq në Tiranë në vitin 2004. 

Ai studioi në Moskë, ku më 1953, mori diplomën e arsimit të lartë në dy degë paralele: të psikologjisë dhe të pedagogjisë, si dhe të letërsisë për fëmijë. 

Ka punuar dyzet vjet si pedagog i psikologjisë në shkollat e larta.
 
Për punën e tij shkencore i është dhënë titulli “Profesor” dhe “Anëtar i Akademisë së
Shkencave dhe Arteve të Shqipërisë”. Krijimtaria e tij për fëmijë është shumë e pasur. 

Disa nga veprat e tij janë: “Kalamajtë e pallatit tim” (roman në dy vëllime), “Artan Burizani dhe çeta e tij” (poema), “Gjashtë poema për kallaj”, “Beni shkon në malësi me familje e shtëpi”,përmbledhjet poetike “Garda partizane”, “Poezi të zgjedhura për fëmijë”, “Republika e 1100 çudirave”, “Përralla zvicerane” etj.

Bedri Dedja ku lindi,kur lindi Bedri Dedja,Jeta Bedri Dedja,Bedri Dedja Veprat,kur vdiq Bedri Dedja,ku vdiq Bedri Dedja

Namazi

Syzat