Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Himni. Show all posts
Showing posts with label Himni. Show all posts

Ç'është HimniHimni është një këngë solemne që i kushtohet atdheut dhe mbahet si
simbol i kombit – i shtetit. Çdo shtet ka himnin e vet.

Himni i Flamurit është simboli i kombit shqiptar.

Ai lidhet me një ngjarje të rëndësishme të histories sonë, me shpalljen e Pavarësisë, më 28 Nëntor 1912. Atë ditë, u këndua kënga patriotike “Rreth flamurit të përbashkuar”, nga të gjithë delegatët dhe “Banda e Lirisë” së qytetit të Korçës.

Himni i Flamurit” këndohet në këmbë dhe me qëndrimin drejt në shenjë respekti për simbolin.

Himni “Rreth flamurit të përbashkuar” u pranua si Himni Kombëtar Shqiptar.

Vargjet e Himnit janë shkruar nga poeti Aleksandër Stavre Drenova (Asdreni).

Muzika është kompozuar nga Ciprian Porumbesku (kompozitor rumun).

Himni ynë është regjistruar (incizuar) në disa variante.

Sot varianti zyrtar i Himnit Kombëtar është ai i orkestruar për orkestër simfonike
nga “Artisti i popullit” Çesk Zadeja dhe i regjistruar në vitin 1995.

Ç'është Himni, qfar eshte himni, himni kombetar, kush i shkroi vargjet e himnit kombetar, kush e kompozoi muziken e himnit kombetar, kush e regjistroj, kur u krijua himni kombetar, himni jone kombetar, kendimi i himnit


Himni është një këngë solemne që i kushtohet atdheut dhe mbahet si
simbol i kombit – i shtetit. Çdo shtet ka himnin e vet.

Himni i Flamurit është simboli i kombit shqiptar.

Ai lidhet me një ngjarje të rëndësishme të histories sonë, me shpalljen e Pavarësisë, më 28 Nëntor 1912. Atë ditë, u këndua kënga patriotike “Rreth flamurit të përbashkuar”, nga të gjithë delegatët dhe “Banda e Lirisë” së qytetit të Korçës.

Himni i Flamurit” këndohet në këmbë dhe me qëndrimin drejt në shenjë respekti për simbolin.

Himni “Rreth flamurit të përbashkuar” u pranua si Himni Kombëtar Shqiptar.

Vargjet e Himnit janë shkruar nga poeti Aleksandër Stavre Drenova (Asdreni).

Muzika është kompozuar nga Ciprian Porumbesku (kompozitor rumun).

Himni ynë është regjistruar (incizuar) në disa variante.

Sot varianti zyrtar i Himnit Kombëtar është ai i orkestruar për orkestër simfonike
nga “Artisti i popullit” Çesk Zadeja dhe i regjistruar në vitin 1995.

Ç'është Himni, qfar eshte himni, himni kombetar, kush i shkroi vargjet e himnit kombetar, kush e kompozoi muziken e himnit kombetar, kush e regjistroj, kur u krijua himni kombetar, himni jone kombetar, kendimi i himnit

Namazi

Syzat