Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Libra shqip. Show all posts
Showing posts with label Libra shqip. Show all posts

Shkarko librin komentimi i endrrave

Komentimi i enderrave

Libri Metodologjia e hulumtimeve

Libra shqip shkarko

 Mjafton te klikoni mbi titull dhe drejtoheni tek libri perkates.

do te shtohen libra tjere vazhdimisht

 

Shkarko mbi 100 Libra shqip

 

Shkarko libra elektronikë shqip

 

 Shkarko libra shqip

 

Libri i Auto Shkolles (A B C & D) 

 

Libri i Psikologjisë

 

Sikur t'isha djalë" nga Haki Stërmilli

 

Mihal Grameno Oxhaku

 libra shqip,shkarkoni libra shqip,libra shqip,liber shqip,shkarko librin e autoshkolles,autoshkolla libri i autoshkolles,libra te autoshkolles,autoshkolla libri,libra shqip,libri i psikologjise,psikologji libra,libra nga psikologjia,psikologji libra,libra shqip,mihail grameno oxhaku,libra haki stermilli,libra ne shqip,libra shqip,sjkarko libra shqip,shkarko liber shqip,romane shqip,roman shqip

 Mjafton te klikoni mbi titull dhe drejtoheni tek libri perkates.

do te shtohen libra tjere vazhdimisht

 

Shkarko mbi 100 Libra shqip

 

Shkarko libra elektronikë shqip

 

 Shkarko libra shqip

 

Libri i Auto Shkolles (A B C & D) 

 

Libri i Psikologjisë

 

Sikur t'isha djalë" nga Haki Stërmilli

 

Mihal Grameno Oxhaku

 libra shqip,shkarkoni libra shqip,libra shqip,liber shqip,shkarko librin e autoshkolles,autoshkolla libri i autoshkolles,libra te autoshkolles,autoshkolla libri,libra shqip,libri i psikologjise,psikologji libra,libra nga psikologjia,psikologji libra,libra shqip,mihail grameno oxhaku,libra haki stermilli,libra ne shqip,libra shqip,sjkarko libra shqip,shkarko liber shqip,romane shqip,roman shqip

Shkarko mbi 100 Libra shqip

 Shkarko mbi 100 Libra shqip

Nese doni që të shkarkoni libra shqip atehere mjafton të klikoni ne linkun e meposhtem dhe mund te shkarkoni libra shqip


http://www.syri3.com/index.php?akcioni=libra
 Shkarko mbi 100 Libra shqip

Nese doni që të shkarkoni libra shqip atehere mjafton të klikoni ne linkun e meposhtem dhe mund te shkarkoni libra shqip


http://www.syri3.com/index.php?akcioni=libra

Shkarko libra elektronikë shqip

Një prej projekteve të Qendrës për Edukim dhe Përparim – QEP, është edhe libri elektronik. 

Me anë të këtyre librave të digjitalizuar dëshirojmë që bashkëkombësve tanë, kudo që ndodhen, t’u ofrojmë mundësinë që të shijojnë artin e shkruar të autorëve të njohur vendës dhe atyre të huaj. 

Do të dëshironim veçanërisht që këta libra t’u shërbejnë fëmijëve të bashkatdhetarëve tanë, të cilët ndodhen larg vendit, për të mos e harruar gjuhën e tyre.


Për më shumë info dhe për shkarkimin e këtyre librave kliko në burimin e këtij postimi.


Shkarko:
              
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Burimi:http://gjuhashqipe.com


Shih edhe:Shkarko libra shqiplibra elektronike shqip,libra shqip,ebook shqip,shkarko libra elektronike shqip,shkarko ebook shqip,ebook ne shqip,shkarkoni libra elektronike shqip,liber elektronike shqipe,shkarko libra shqip 
Një prej projekteve të Qendrës për Edukim dhe Përparim – QEP, është edhe libri elektronik. 

Me anë të këtyre librave të digjitalizuar dëshirojmë që bashkëkombësve tanë, kudo që ndodhen, t’u ofrojmë mundësinë që të shijojnë artin e shkruar të autorëve të njohur vendës dhe atyre të huaj. 

Do të dëshironim veçanërisht që këta libra t’u shërbejnë fëmijëve të bashkatdhetarëve tanë, të cilët ndodhen larg vendit, për të mos e harruar gjuhën e tyre.


Për më shumë info dhe për shkarkimin e këtyre librave kliko në burimin e këtij postimi.


Shkarko:
              
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Burimi:http://gjuhashqipe.com


Shih edhe:Shkarko libra shqiplibra elektronike shqip,libra shqip,ebook shqip,shkarko libra elektronike shqip,shkarko ebook shqip,ebook ne shqip,shkarkoni libra elektronike shqip,liber elektronike shqipe,shkarko libra shqip 

Libri i Psikologjisë

Libri i Psikologjisë

psikologjia libri, libri i psikologjise, psikologjia liber, liber psikologjie, psikologji liber, liber per psikologji, liber per psikologjin
Libri i Psikologjisë

psikologjia libri, libri i psikologjise, psikologjia liber, liber psikologjie, psikologji liber, liber per psikologji, liber per psikologjin

Fjalor Shqip Arabisht Anglisht

Fjalor Shqip Arabisht Anglisht
Fjalor Shqip Arabisht Anglisht

Fjale Anglisht-Shqip

Fjale Anglisht-Shqip
Fjale Anglisht-Shqip

Luli i vocërr -MigjeniLuli i vocërr -MigjeniAskush s’e njef Lulin. As shokët e tij, që për para tij lozin, nuk e njofin. Ma mirë me thanë se e njofin, por ata lozin për hesap të vet e Luli i shikon për hesap të vet.

Sot gjithkush ka punët dhe telashet e veta, ashtu edhe fëmijët, ashtu edhe Luli. -More Lul!

Shumë herët ke fillue me shikue punën tande.

Kur Luli hyn n’oborr të shkollës, buza i qeshet nga pak, por askujt as një fjalë s’i thotë.

Ecën ngadalë, tue shikue djathtas e majtas, por gjithnjë tue ecë, deri sa të mrrijë në cak të vet. Aty te dera e rruginës shkollore shumë i pëlqen te qëndrojë.

Aty asht caku i tij, i prarume me rrezet e ngrofta të diellit në këto ditët e vjeshtës.

Mbshtetet Luli për mur, grushtat e vegjël i shtije ndër xhepa, hundën picrrake të kuqun nga i ftohti i mëngjezit ja sjell diellit dhe...shikon. Gjaja që ma tepër ja tërhjek vrejtën janë çizmet, që i kanë të veshun disa shokë të tij.

Sa të bukura janë! Si shkëlqejnë! — mendon Luli dhe pa dashje i shkojnë syt ndër tollumbat e veta, nëpër të cilat shifen mirë të pesë gishtat e kambve të zbathuna. Nga kureshtja i afrohet një shoku që ka çizmet më të reja.

Ulet dhe shef në lustrin e çizmes kambët e veta të zbathuna - aq shumë shkëlqejshin çizmet !!! Mbasi shoku me çizme fluturoi, Luli ngadalë shkoi te caku i vet, në diell, ti ngrofi kambët . - Po kur nuk ka diell, si ja bën i shkreti Lul!

Ndoshta ja bajnë disi hallin apostujt e mëshirës apo të dashunis’...

Ndoshta,ndoshta...

Nga një herë i afrohet mësuesi Lulit. Dhe kur e ka ftyrën e dlirtë dhe pa puça,mësuesi ja ledhaton faqet,gushën,e Luli i afrohet,ja merr dorën, e shikon me sy pllumbi dhe kishte dashtë t’i fali diçka mësuesit.

Por vjollca nuk ka. E Luli i vocër çka mundet t’i fal mësuesit tjetër? Veç në ja faltë tollumbat e veta që kanë hapun gojën si me dashtë me e hangër mësuesin.

Po, po, tollumbat e Lulit të vocër kanë me e hangër mësuesin.


Postime të ngjashme:

Migjeni  Biografia

Bukuria që vret

Studenti në shtëpi

Poema e mjerimit - analiza

Poema e mjerimit - vargjetMigjeni luli i vocerr, Migjeni luli i voccer, luli Migjeni, Luli i vocerr Migjeni


Luli i vocërr -MigjeniAskush s’e njef Lulin. As shokët e tij, që për para tij lozin, nuk e njofin. Ma mirë me thanë se e njofin, por ata lozin për hesap të vet e Luli i shikon për hesap të vet.

Sot gjithkush ka punët dhe telashet e veta, ashtu edhe fëmijët, ashtu edhe Luli. -More Lul!

Shumë herët ke fillue me shikue punën tande.

Kur Luli hyn n’oborr të shkollës, buza i qeshet nga pak, por askujt as një fjalë s’i thotë.

Ecën ngadalë, tue shikue djathtas e majtas, por gjithnjë tue ecë, deri sa të mrrijë në cak të vet. Aty te dera e rruginës shkollore shumë i pëlqen te qëndrojë.

Aty asht caku i tij, i prarume me rrezet e ngrofta të diellit në këto ditët e vjeshtës.

Mbshtetet Luli për mur, grushtat e vegjël i shtije ndër xhepa, hundën picrrake të kuqun nga i ftohti i mëngjezit ja sjell diellit dhe...shikon. Gjaja që ma tepër ja tërhjek vrejtën janë çizmet, që i kanë të veshun disa shokë të tij.

Sa të bukura janë! Si shkëlqejnë! — mendon Luli dhe pa dashje i shkojnë syt ndër tollumbat e veta, nëpër të cilat shifen mirë të pesë gishtat e kambve të zbathuna. Nga kureshtja i afrohet një shoku që ka çizmet më të reja.

Ulet dhe shef në lustrin e çizmes kambët e veta të zbathuna - aq shumë shkëlqejshin çizmet !!! Mbasi shoku me çizme fluturoi, Luli ngadalë shkoi te caku i vet, në diell, ti ngrofi kambët . - Po kur nuk ka diell, si ja bën i shkreti Lul!

Ndoshta ja bajnë disi hallin apostujt e mëshirës apo të dashunis’...

Ndoshta,ndoshta...

Nga një herë i afrohet mësuesi Lulit. Dhe kur e ka ftyrën e dlirtë dhe pa puça,mësuesi ja ledhaton faqet,gushën,e Luli i afrohet,ja merr dorën, e shikon me sy pllumbi dhe kishte dashtë t’i fali diçka mësuesit.

Por vjollca nuk ka. E Luli i vocër çka mundet t’i fal mësuesit tjetër? Veç në ja faltë tollumbat e veta që kanë hapun gojën si me dashtë me e hangër mësuesin.

Po, po, tollumbat e Lulit të vocër kanë me e hangër mësuesin.


Postime të ngjashme:

Migjeni  Biografia

Bukuria që vret

Studenti në shtëpi

Poema e mjerimit - analiza

Poema e mjerimit - vargjetMigjeni luli i vocerr, Migjeni luli i voccer, luli Migjeni, Luli i vocerr Migjeni

Sikur t'isha djalë" nga Haki Stërmilli roman shqip

"Sikur t'isha djalë" nga Haki Stërmilli
sikur t'isha djale haki stermilli, haki stermilli roman shqip, libra shqip, vepra shqipe, romane shqip, roman shqip, Haki Stermilli, sikur t'isha djale shkarko, shkarko libra shqip, ebook shqip, libra elektronik shqip, shkarko romane shqip,
"Sikur t'isha djalë" nga Haki Stërmilli
sikur t'isha djale haki stermilli, haki stermilli roman shqip, libra shqip, vepra shqipe, romane shqip, roman shqip, Haki Stermilli, sikur t'isha djale shkarko, shkarko libra shqip, ebook shqip, libra elektronik shqip, shkarko romane shqip,

Mihal Grameno Oxhaku - Liber shqip

Mihal Grameno Oxhaku - Liber shqip
libra shqip,liber shqip, mihail grameno shqip, vepra letrare shqip,veper letrare shqip, Mihail Grameno libra, liber letrare, ebook shqip, libra elektronik shqip, oxhaku mihail grameno shqip
Mihal Grameno Oxhaku - Liber shqip
libra shqip,liber shqip, mihail grameno shqip, vepra letrare shqip,veper letrare shqip, Mihail Grameno libra, liber letrare, ebook shqip, libra elektronik shqip, oxhaku mihail grameno shqip

Italisht-shqip Gramatika


Trajta e shquar- determinativo
    Numri njëjës   Singolare
Numri shumës  Plurale
           burri - l’ uomo
         burrat - gli  uomini
          shteti - lo stato
        shtetet - gli stati
     makina - la macchina
        makinat - le macchine
       shkolla -la scuola
        shkollat - le scuole
infermierja - l’ infermiera
 infermieret - le infermiere


Numri njëjës - Singolare
Numri shumës - Plurale
Emrore, kush? cili? cila?
Nominativo, chi? che cosa?
(M)  libri - il libro
(F) vajza - la ragazza
librat - i libri
vajzat - le ragazze
Gjinore, i,e kujt? i cilit?
Genitivo, di chi? di che cosa
i/e librit - (di+il) del libro
i/e vajzës - (di+la)della ragazza
i/e librave -(di+i) dei libri
i/e vajzave- (di+le) delle ragazze
Dhanore, kujt/cilit (i dhe/i bëre)?
Dativo,a chi/a che cosa ?
librit - al libro
vajzës - alla ragazza
librave - ai libri
vajzave - alle ragazze
Kallzore, kë? cilin? cilën?
Accusativo quale? su che cosa?
librin - al/il/ libro
vajzën - la/alla ragazza
librat - i libri
vajzat - le ragazze
Rrjedhore, prej kujt? prej cilit?
Ablativo da chi? da che cosa?
prej  librit - dal’ libro
prej  vajzës - dalla ragazza
prej librave - (da+i)dai libri
prej vajzave -(da+le)dalle ragazze
                                             
                                                           Trajta e pashquar- indeterminativo
    Numri njëjës   Singolare
Numri shumës  Plurale
          një burrë - un uomo
         disa burra - alcunuomini
          një shtet - uno stato
        disa shtete - alcuni stati
      një makinë - una macchina
       disa makina - alcune macchine
       një shkollë -una scuola
        disa shkolla - alcune scuole
një infermiere - un’ infermiera
 disa infermiere - alcune infermiere
                       

Numri njëjës - Singolare
Numri shumës - Plurale
Emrore, kush? cili? cila?
Nominativo,  chi? che cosa?
(M) një libër - un libro
(F) një vajzë - una ragazza
disa libra - alcuni/certi libri
disa vajza - alcune/certe ragazze
Gjinore, i,e kujt? i cilit?
Genitivo, di chi? di che cosa
i një libri - di un libro
e një vajze - di una ragazza
të librave -di alcuni/certi libri
të vajzave- di alcune ragazze
Dhanore, kujt/cilit (i dhe/i bëre)?
Dativo,a chi/a che cosa ?
një libri - a un libro
një vajze - a una ragazza
librave - alcuni libri
vajzave - ragazze
Kallzore, kë? cilin? cilën?
Accusativo quale? su che cosa hai agito?
një libër - un libro
një vajzë - una ragazza
libra - libri
vajza- ragazze
Rrjedhore, prej kujt? prej cilit?
Ablativo  da chi? da che cosa?
prej një libri - da un libro
prej një vajze - da una ragazza
prej librave - da alcuni lbri
prej vajzave - da alcune ragazze

Folja ndihmëse Jam (mënyra dëftore)

Shqip  dëftore
Italisht indicativo
Anglisht
Greqisht

 e tashme
presente
Anglisht
Greqisht

unë jam
io sono


ti je
tu sei


ai (ajo) është
egli è


ne jemi
noi siamo


ju jeni
voi siete


ata (ato) janë
loro sonoFoljet ndihmëse Kam dhe Jam
.
Folja ndihmëse Kam (mënyra dëftore)

Shqip  dëftore
Italisht indicativo
Anglisht
Greqisht

 e tashme
presente
Anglisht
Greqisht

unë kam
io hoti ke
tu haiai (ajo) ka
egli hane kemi
noi abbiamoju keni
voi aveteata (ato) kanë
loro hanno
e pakryer
imperfetto
unë kisha
io avevo


ti kishe
tu avevi


ai,ajo kishte
egli aveva


ne kishim
noi avevamo


ju kishit
voi avevate


ata,ato kishin
loro avevanoe kryer e thjeshtë
passato remotounë pata
io ebbi


ti pate
tu avesti


ai (ajo) pati
egli ebbe


ne patëm
noi avemmo


ju patët
voi aveste


ata(ato) patën
essi ebberoe kryer
unë kam pasur
io ho avuto


ti ke pasur
tu hai avuto


ai(ajo)ka pasur
egli ha avuto


ne kemi pasur
abbiamo avuto


ju keni pasur
avete avuto


ata kanë pasur
hanno avutokoha e ardhme
futuro sempliceunë do të kem
io avrò


ti do të kesh
tu avrai


ai do të ketë
egli avrà


ne do të kemi
noi avremo


ju do të keni
voi avrete


ata do të kenë
essi avrano


.
e ardhme
e përparëme
futuro sempliceunë do të kem pasur
io avrò avuto


ti do të kesh pasur
tu avrai avuto


ai do të ketë pasur
egli avrà avuto


ne do të kemi pasur
noi avremo avuto


ju do të keni pasur
voi avrete avuto


ata do të kenë pasur
essi avranno avutoe kryer
e plotë
trapassato prossimounë kisha pasur
io avevo avuto


ti kishe pasur
tu avevi avuto


ai kishte pasur
egli aveva avuto


ne kishim pasur
noi avevamo avuto


ju kishit pasur
voi avevate avuto


ata kishin pasur
essi aveano avutomë se e kryer
futuro sempliceunë pata pasur
io ebbi avuto

d
ti pate pasur
tu avresti avuto


ai pati pasur
egli ebbe avuto


ne patëm pasur
noi avemmo avuto


ju patët pasur
voi avreste avuto


ata patën pasur
essi ebbero avuto


 Gramatika Italisht shqip, meso italisht, fjalor italisht shqip, meso gjuhen italiane, gjuha italisht, mesoni italisht, gramatike italisht, gjuha italisht gramatika, mesoni gramatiken italisht, fjale italisht, perkthim italisht shqip, kohet italisht, kohet gramatika italisht

Trajta e shquar- determinativo
    Numri njëjës   Singolare
Numri shumës  Plurale
           burri - l’ uomo
         burrat - gli  uomini
          shteti - lo stato
        shtetet - gli stati
     makina - la macchina
        makinat - le macchine
       shkolla -la scuola
        shkollat - le scuole
infermierja - l’ infermiera
 infermieret - le infermiere


Numri njëjës - Singolare
Numri shumës - Plurale
Emrore, kush? cili? cila?
Nominativo, chi? che cosa?
(M)  libri - il libro
(F) vajza - la ragazza
librat - i libri
vajzat - le ragazze
Gjinore, i,e kujt? i cilit?
Genitivo, di chi? di che cosa
i/e librit - (di+il) del libro
i/e vajzës - (di+la)della ragazza
i/e librave -(di+i) dei libri
i/e vajzave- (di+le) delle ragazze
Dhanore, kujt/cilit (i dhe/i bëre)?
Dativo,a chi/a che cosa ?
librit - al libro
vajzës - alla ragazza
librave - ai libri
vajzave - alle ragazze
Kallzore, kë? cilin? cilën?
Accusativo quale? su che cosa?
librin - al/il/ libro
vajzën - la/alla ragazza
librat - i libri
vajzat - le ragazze
Rrjedhore, prej kujt? prej cilit?
Ablativo da chi? da che cosa?
prej  librit - dal’ libro
prej  vajzës - dalla ragazza
prej librave - (da+i)dai libri
prej vajzave -(da+le)dalle ragazze
                                             
                                                           Trajta e pashquar- indeterminativo
    Numri njëjës   Singolare
Numri shumës  Plurale
          një burrë - un uomo
         disa burra - alcunuomini
          një shtet - uno stato
        disa shtete - alcuni stati
      një makinë - una macchina
       disa makina - alcune macchine
       një shkollë -una scuola
        disa shkolla - alcune scuole
një infermiere - un’ infermiera
 disa infermiere - alcune infermiere
                       

Numri njëjës - Singolare
Numri shumës - Plurale
Emrore, kush? cili? cila?
Nominativo,  chi? che cosa?
(M) një libër - un libro
(F) një vajzë - una ragazza
disa libra - alcuni/certi libri
disa vajza - alcune/certe ragazze
Gjinore, i,e kujt? i cilit?
Genitivo, di chi? di che cosa
i një libri - di un libro
e një vajze - di una ragazza
të librave -di alcuni/certi libri
të vajzave- di alcune ragazze
Dhanore, kujt/cilit (i dhe/i bëre)?
Dativo,a chi/a che cosa ?
një libri - a un libro
një vajze - a una ragazza
librave - alcuni libri
vajzave - ragazze
Kallzore, kë? cilin? cilën?
Accusativo quale? su che cosa hai agito?
një libër - un libro
një vajzë - una ragazza
libra - libri
vajza- ragazze
Rrjedhore, prej kujt? prej cilit?
Ablativo  da chi? da che cosa?
prej një libri - da un libro
prej një vajze - da una ragazza
prej librave - da alcuni lbri
prej vajzave - da alcune ragazze

Folja ndihmëse Jam (mënyra dëftore)

Shqip  dëftore
Italisht indicativo
Anglisht
Greqisht

 e tashme
presente
Anglisht
Greqisht

unë jam
io sono


ti je
tu sei


ai (ajo) është
egli è


ne jemi
noi siamo


ju jeni
voi siete


ata (ato) janë
loro sonoFoljet ndihmëse Kam dhe Jam
.
Folja ndihmëse Kam (mënyra dëftore)

Shqip  dëftore
Italisht indicativo
Anglisht
Greqisht

 e tashme
presente
Anglisht
Greqisht

unë kam
io hoti ke
tu haiai (ajo) ka
egli hane kemi
noi abbiamoju keni
voi aveteata (ato) kanë
loro hanno
e pakryer
imperfetto
unë kisha
io avevo


ti kishe
tu avevi


ai,ajo kishte
egli aveva


ne kishim
noi avevamo


ju kishit
voi avevate


ata,ato kishin
loro avevanoe kryer e thjeshtë
passato remotounë pata
io ebbi


ti pate
tu avesti


ai (ajo) pati
egli ebbe


ne patëm
noi avemmo


ju patët
voi aveste


ata(ato) patën
essi ebberoe kryer
unë kam pasur
io ho avuto


ti ke pasur
tu hai avuto


ai(ajo)ka pasur
egli ha avuto


ne kemi pasur
abbiamo avuto


ju keni pasur
avete avuto


ata kanë pasur
hanno avutokoha e ardhme
futuro sempliceunë do të kem
io avrò


ti do të kesh
tu avrai


ai do të ketë
egli avrà


ne do të kemi
noi avremo


ju do të keni
voi avrete


ata do të kenë
essi avrano


.
e ardhme
e përparëme
futuro sempliceunë do të kem pasur
io avrò avuto


ti do të kesh pasur
tu avrai avuto


ai do të ketë pasur
egli avrà avuto


ne do të kemi pasur
noi avremo avuto


ju do të keni pasur
voi avrete avuto


ata do të kenë pasur
essi avranno avutoe kryer
e plotë
trapassato prossimounë kisha pasur
io avevo avuto


ti kishe pasur
tu avevi avuto


ai kishte pasur
egli aveva avuto


ne kishim pasur
noi avevamo avuto


ju kishit pasur
voi avevate avuto


ata kishin pasur
essi aveano avutomë se e kryer
futuro sempliceunë pata pasur
io ebbi avuto

d
ti pate pasur
tu avresti avuto


ai pati pasur
egli ebbe avuto


ne patëm pasur
noi avemmo avuto


ju patët pasur
voi avreste avuto


ata patën pasur
essi ebbero avuto


 Gramatika Italisht shqip, meso italisht, fjalor italisht shqip, meso gjuhen italiane, gjuha italisht, mesoni italisht, gramatike italisht, gjuha italisht gramatika, mesoni gramatiken italisht, fjale italisht, perkthim italisht shqip, kohet italisht, kohet gramatika italisht

Namazi

Syzat