Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Hijalinoza. Show all posts
Showing posts with label Hijalinoza. Show all posts

Cilat janë llojet e hijalinozës sipas lokalizimit ?


Cilat janë llojet e hijalinozës sipas lokalizimit ?

Llojet e hijalinozës sipas lokalizimit janë:hijalinoza ekstraqelizore(e indit lidhor,e enëve të gjakut) dhe hijalinoza intraqelizore(trupëzat Mallory,Councilman,Crook).

Cilat janë llojet e hijalinozës sipas lokalizimit ?

Llojet e hijalinozës sipas lokalizimit janë:hijalinoza ekstraqelizore(e indit lidhor,e enëve të gjakut) dhe hijalinoza intraqelizore(trupëzat Mallory,Councilman,Crook).

Cilat jane kater tipet topografike te hijalinozes ?


Cilat jane kater tipet topografike te hijalinozes ?

Kater tipet topografike te hijalinozes jane:

1.Hijalinoza epiteliale
2.Hijalinoza vaskulare
3.Hijalinoza hematogjene
4.Hijalinoza mezenkimale(e indit lidhor).Cilat jane kater tipet topografike te hijalinozes ?

Kater tipet topografike te hijalinozes jane:

1.Hijalinoza epiteliale
2.Hijalinoza vaskulare
3.Hijalinoza hematogjene
4.Hijalinoza mezenkimale(e indit lidhor).


Namazi

Syzat