Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Analiza e poemës ''I tretuni''

Poema i tretuni nga Ndre Mjeda-kritikë apo analizë letrare

Shpreh mallin e autorit për atdhe.I treturi simbolizon mërgimtarin që e mundon malli për vendlindje. 
Kjo poemë përbëhet nga pesë këngë , në këngën e parë paraqitet i treturi në mërgim , në të dytën vendi ku ka mërguar , në të tretën meditimet e mërgimtarit dhe në këngën e katërt biseda imagjinare me lejlekun dhe në këngën e pestë biseda me nënën në ëndërr ku veçohet qortimi i nënës për ,,kthim në vendlindje‟‟. 


Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

 Poema i tretuni nga Ndre Mjeda-kritikë apo analizë letrare,kritika letrare,analiza letrare i tretuni,i tretuni analize letrare,analize i tretuni,poezia i tretuni analize,poezi i tretuni analiz,Ndre Mjeda i tretuni analiza,Poema i tretuni analiza letrare

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more