Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Pushteti

Ese: Etja për pushtet të çon drejt vdekjes!

Pushtet një fjalë që tingëllon sikur të jetë e mbushur me helm dhe vdekje. Pushteti dhe vdekja janë si lapsi dhe letra. Etja për pushtet është aq e fuqishme sa është fuqia e vdekjes mbi jetën. Njeriu që në lindje të tij ka në gjenet e tij etjen për pushtet e pasuri. Pushteti është ligësi nëse e keqprdorë fuqinë e tij, mund të shëndrrohet ose të bëhet vdekja jote e papritur. Pushteti pakufi e shkatërron shtetin dhe shoq ë rinë. Vdekja vjen krejt papritur nga një pushtet i çoroditur. Të duash pushtetin, të kesh etje për pushtet do të thote të kesh etje dhe dashuri për engjullin e vdekjes. Sa pushtete e shtete u shkatërruan, sa mbretëri e perandori u thërrmuan dhe u shëndrruan në pluhurin e historisë për shkak të etjes së tejshtuar për pushtet. Shkruar nga Rapitful

Çka është diktatura ?

Çka është diktatura ? Diktatura është tip shteti që drejtohet nga një udhëheqës i vetëm me pushtet të pakufizuar. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,diktature,diktatura,diktat,diktaturat   

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more