Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Daut Demaku. Show all posts
Showing posts with label Daut Demaku. Show all posts

Në qetësi - Daut Demaku

Në qetësi koha ndalon. Kur rri me atë që e do - ora ndalon.
Në qetësi ora e jetës nuk ecën. Pleqëria ndalet.
Në qetësi nuk ka dhembje.
Në qetësi dëgjohet muzika e shpirtit
Në qetësi është kënga hyjnore
Në qetësi përjetohet puthja e butë e freskut pranveror.
Në qetësi përjetohet shija e jetës.
Por QETËSI e vetëdijshme e jo qetësi varri.
Me dashuri, Daut Demaku
Në qetësi koha ndalon. Kur rri me atë që e do - ora ndalon.
Në qetësi ora e jetës nuk ecën. Pleqëria ndalet.
Në qetësi nuk ka dhembje.
Në qetësi dëgjohet muzika e shpirtit
Në qetësi është kënga hyjnore
Në qetësi përjetohet puthja e butë e freskut pranveror.
Në qetësi përjetohet shija e jetës.
Por QETËSI e vetëdijshme e jo qetësi varri.
Me dashuri, Daut Demaku

FAIK KONICA ( si i thonin: enciklopedia që ecën), ka thënë:

FAIK KONICA ( si i thonin: enciklopedia që ecën), ka thënë:
"Ati ynë që je në qiell, jepna fuqinë të mbajmë gojën të mbyllur kur s’kemi gjë për të thënë;
falna durimin të thellojmë një punë me parë se të shkruajmë përmbi të:
frymëzona me një ndjenjë të mprehtë të drejtësisë që jo vetëm të flasim me paanësi, por edhe të sillemi si të paanshëm..."
Për ju, me dashuri, Daut Demaku
FAIK KONICA ( si i thonin: enciklopedia që ecën), ka thënë:
"Ati ynë që je në qiell, jepna fuqinë të mbajmë gojën të mbyllur kur s’kemi gjë për të thënë;
falna durimin të thellojmë një punë me parë se të shkruajmë përmbi të:
frymëzona me një ndjenjë të mprehtë të drejtësisë që jo vetëm të flasim me paanësi, por edhe të sillemi si të paanshëm..."
Për ju, me dashuri, Daut Demaku

Afirmimet pozitive është mirë të përdorën për EMRA TË FËMIJËVE

Afirmimet pozitive është mirë të përdorën për EMRA TË FËMIJËVE.
Në postimin e mëparshëm kam thënë se duhet të përsëritet fjalia e thjeshtë hipnotike JAM MIRË.
Madje kam thënë se kjo fjali duhet të përsëritet të paktën tri herë në ditë, para pasqyrës, sepse nuk ka negacion dhe “flenë” shumë mirë në nënvetdije duke e ndërtuar shëndetin e mirë.
Emri më i bukur për vajza është - MIRËJAM!
Sa herë ta thërrasin këtë vajzë: ku je MIRËJAM, ose: eja këtu MIRËJAM e të tjera…gjithnjë do ta thërrasin SHËNDETIN E MIRË.
Mos harroni se: përdorimi i AFIRMIMEVE POZITIVE, në Amerikën e sotme, vlerësohet si baza më e sigurtë për ndërtimin e jetës cilësore.
Për Ju, me shumë dashuri, Daut Demaku
Afirmimet pozitive është mirë të përdorën për EMRA TË FËMIJËVE.
Në postimin e mëparshëm kam thënë se duhet të përsëritet fjalia e thjeshtë hipnotike JAM MIRË.
Madje kam thënë se kjo fjali duhet të përsëritet të paktën tri herë në ditë, para pasqyrës, sepse nuk ka negacion dhe “flenë” shumë mirë në nënvetdije duke e ndërtuar shëndetin e mirë.
Emri më i bukur për vajza është - MIRËJAM!
Sa herë ta thërrasin këtë vajzë: ku je MIRËJAM, ose: eja këtu MIRËJAM e të tjera…gjithnjë do ta thërrasin SHËNDETIN E MIRË.
Mos harroni se: përdorimi i AFIRMIMEVE POZITIVE, në Amerikën e sotme, vlerësohet si baza më e sigurtë për ndërtimin e jetës cilësore.
Për Ju, me shumë dashuri, Daut Demaku

Afirmimet pozitive janë fjali shumë të fuqishme

Afirmimet pozitive janë fjali shumë të fuqishme.
Duhet të përdorën vetëm fjali të shkurtëra, fjali të thjeshta – pa negacion!
P. Sh.
JAM MIRË!
Ose:
JAM E/I SUKSESSHËM!
Këto afirmime pozitive duhet të thuhen para pasqyrës, me një buzëqeshje të lehtë, natyrshëm.
Me shumë dashuri, Daut Demaku
Afirmimet pozitive janë fjali shumë të fuqishme.
Duhet të përdorën vetëm fjali të shkurtëra, fjali të thjeshta – pa negacion!
P. Sh.
JAM MIRË!
Ose:
JAM E/I SUKSESSHËM!
Këto afirmime pozitive duhet të thuhen para pasqyrës, me një buzëqeshje të lehtë, natyrshëm.
Me shumë dashuri, Daut Demaku

Të mësojmë t’iu gëzohemi edhe sukseseve të të tjerëve

Të mësojmë t’iu gëzohemi edhe sukseseve të të tjerëve.
Gëzimi për sukseset e të tjerëve, pas shumë përsëritjesh, bëhet pjesë e jona dhe ndërdija e kupton se duhet të gëzohemi vetëm për suksese.
Prandaj, duke përsëritur këtë gëzim, suksesi bëhet pjesë e përvojës sonë.
Me shumë dashuri, Daut Demaku
Të mësojmë t’iu gëzohemi edhe sukseseve të të tjerëve.
Gëzimi për sukseset e të tjerëve, pas shumë përsëritjesh, bëhet pjesë e jona dhe ndërdija e kupton se duhet të gëzohemi vetëm për suksese.
Prandaj, duke përsëritur këtë gëzim, suksesi bëhet pjesë e përvojës sonë.
Me shumë dashuri, Daut Demaku

PËR TY

PËR TY
Përcaktohu…sepse ti je i papërsëritshëm
Rrugën të cilën e ke përpara
Ti nuk e njeh

Askush nuk ka kaluar nëpër të
Si do të kalosh ti.
Kjo është rruga jote,
E pandryshueshme
Ti mund të marrësh këshillen,
Por vendimi të takon TY.

Merre vetveten
Të jesh ai i cili je, ajo e cila je
Atëherë fillon të BËHESH
Çfarë ti dëshiron të jesh.
Kuptoje dobësinë tënde.
Atëherë mund të punosh më ndryshimin
Dhe a di sa shumë mund të ndryshosh
Të kesh kujdes ndaj pasigurive tua,
Ato t’i mbyllin rrugët tua…
Vetëm nëse ti je TI
Jep kontributin tënd të rëndësishëm
Beso
Do të krijohet një zbraztësirë
Nëse ti tërhiqesh…
Ç’ke përjetuar ti
Dhe ç’do të përjetosh
Ato të përcaktojnë ty
Të formësojnë pamjen tënde të vërtetë
Punën tënde në botë nuk mund ta kryejmë
Se askush nuk e sheh botën sikur ti
Askush nuk i ka veçantitë tua,
Askush nuk është sikur ti
Askush, sepse: ti je I VETMI -TI.
E VETME ËSHTË EDHE DËSHIRA JOTE.
Ti merre jetën tënde në duart tua
Dhe kërjoje përgjegjësinë
Në ty!
Mendo që ta njohësh vetveten
Tash shpërthen diçka e re në ty
Horizonti yt do të zgjerohet.
Parandjenjat të kërkojnë ty në shtëpi.
E kaluara iku
E ardhmja nuk dihet,
Sot je ti – TI.
Sepse ti je në rrugëtim e sipër.
TY TË TAKOJNË EDHE NDRYSHIMET NË TY.
Gjithashtu ti je i papërsëritshëm,
Ti je, oh zemra ime e dashur,
Ti je ai-ajo që dëshiron të jesh.
Nëse ti je në ty
Dhe ndihesh mirë,
Ti e duron veçantinë e tjetrit,
Pamjen e veçantë të gjërave
Ti i duron edhe të tjerat e tjetrit.

Ti qëndro pranë teje,
Te LIRIA jote dhe kufinjtë e tu
Mos merr asgjë prej nesh.
Ne kemi nevojë për ty
Vetëm atëherë
Vetëm atëherë
Kur ti të bëhesh TI.
P. S. ripostim i vargjeve që e thonë thelbin, esencën e rritës shpirtërore.
Me shumë dashuri, Daut Demaku
PËR TY
Përcaktohu…sepse ti je i papërsëritshëm
Rrugën të cilën e ke përpara
Ti nuk e njeh

Askush nuk ka kaluar nëpër të
Si do të kalosh ti.
Kjo është rruga jote,
E pandryshueshme
Ti mund të marrësh këshillen,
Por vendimi të takon TY.

Merre vetveten
Të jesh ai i cili je, ajo e cila je
Atëherë fillon të BËHESH
Çfarë ti dëshiron të jesh.
Kuptoje dobësinë tënde.
Atëherë mund të punosh më ndryshimin
Dhe a di sa shumë mund të ndryshosh
Të kesh kujdes ndaj pasigurive tua,
Ato t’i mbyllin rrugët tua…
Vetëm nëse ti je TI
Jep kontributin tënd të rëndësishëm
Beso
Do të krijohet një zbraztësirë
Nëse ti tërhiqesh…
Ç’ke përjetuar ti
Dhe ç’do të përjetosh
Ato të përcaktojnë ty
Të formësojnë pamjen tënde të vërtetë
Punën tënde në botë nuk mund ta kryejmë
Se askush nuk e sheh botën sikur ti
Askush nuk i ka veçantitë tua,
Askush nuk është sikur ti
Askush, sepse: ti je I VETMI -TI.
E VETME ËSHTË EDHE DËSHIRA JOTE.
Ti merre jetën tënde në duart tua
Dhe kërjoje përgjegjësinë
Në ty!
Mendo që ta njohësh vetveten
Tash shpërthen diçka e re në ty
Horizonti yt do të zgjerohet.
Parandjenjat të kërkojnë ty në shtëpi.
E kaluara iku
E ardhmja nuk dihet,
Sot je ti – TI.
Sepse ti je në rrugëtim e sipër.
TY TË TAKOJNË EDHE NDRYSHIMET NË TY.
Gjithashtu ti je i papërsëritshëm,
Ti je, oh zemra ime e dashur,
Ti je ai-ajo që dëshiron të jesh.
Nëse ti je në ty
Dhe ndihesh mirë,
Ti e duron veçantinë e tjetrit,
Pamjen e veçantë të gjërave
Ti i duron edhe të tjerat e tjetrit.

Ti qëndro pranë teje,
Te LIRIA jote dhe kufinjtë e tu
Mos merr asgjë prej nesh.
Ne kemi nevojë për ty
Vetëm atëherë
Vetëm atëherë
Kur ti të bëhesh TI.
P. S. ripostim i vargjeve që e thonë thelbin, esencën e rritës shpirtërore.
Me shumë dashuri, Daut Demaku

... fundja, nëse të pyet kush çka është Zoti?

... fundja, nëse të pyet kush çka është Zoti?
Përgjigju me vendosmëri e guxim dhe thuaj: ZOTI ËSHTË DRITË DHE DASHURI!
Nëse të pyet kush – çka është shpirti i njeriut?
Përgjigju thjesht e shkurt, e thuaj: SHPIRTI ËSHTË DRITË DHE DASHURI!
Po të pyeti kush e të tha: për çka duhet të jetosh?
Thuaj: PËR DRITË DHE DASHURI!
E po të tha kush: për çka duhet të vdesësh?
Lirisht thuaj: PËR DRITË DHE DASHURI!
...drita dhe dashuria janë THELLËSIA dhe LARTËSIA e jetës shpirtërore!
(Pjesë e shkëputur nga libri im, më i ri, “LUMTURIA”, që del nga shtypi - po besoj - në fund të javës së ardhshme)
Për ju, me dashuri, Daut Demaku
... fundja, nëse të pyet kush çka është Zoti?
Përgjigju me vendosmëri e guxim dhe thuaj: ZOTI ËSHTË DRITË DHE DASHURI!
Nëse të pyet kush – çka është shpirti i njeriut?
Përgjigju thjesht e shkurt, e thuaj: SHPIRTI ËSHTË DRITË DHE DASHURI!
Po të pyeti kush e të tha: për çka duhet të jetosh?
Thuaj: PËR DRITË DHE DASHURI!
E po të tha kush: për çka duhet të vdesësh?
Lirisht thuaj: PËR DRITË DHE DASHURI!
...drita dhe dashuria janë THELLËSIA dhe LARTËSIA e jetës shpirtërore!
(Pjesë e shkëputur nga libri im, më i ri, “LUMTURIA”, që del nga shtypi - po besoj - në fund të javës së ardhshme)
Për ju, me dashuri, Daut Demaku

Mendimin Pozitiv mos e ndalni vetëm për vete.

Mendimin Pozitiv mos e ndalni vetëm për vete.
Asnjë krua nuk e pi ujët e vet,
Asnjë pemë nuk i hanë frytet e veta.
Asnjë artist nuk i ndalë vetëm për vete bukuritë që krijon.
Veprimi më i bukur në jetë është dhënia:
DHURONI QË TË FITONI.
Nëse do dashuri – duaj njerëzit.
Nëse do respekt – respektojë njerëzi.
Nëse do pasuri – ndihmoju të tjerëve të bëjnë pasuri.
A KA NJERI QË MUND TË KORRË - PA MBJELLË?
Mendimin poziutiv, pra, mos e ndalni vetëm për vete: ndajeni me të tjerët.
Me shumë dashuri, Daut Demaku
Mendimin Pozitiv mos e ndalni vetëm për vete.
Asnjë krua nuk e pi ujët e vet,
Asnjë pemë nuk i hanë frytet e veta.
Asnjë artist nuk i ndalë vetëm për vete bukuritë që krijon.
Veprimi më i bukur në jetë është dhënia:
DHURONI QË TË FITONI.
Nëse do dashuri – duaj njerëzit.
Nëse do respekt – respektojë njerëzi.
Nëse do pasuri – ndihmoju të tjerëve të bëjnë pasuri.
A KA NJERI QË MUND TË KORRË - PA MBJELLË?
Mendimin poziutiv, pra, mos e ndalni vetëm për vete: ndajeni me të tjerët.
Me shumë dashuri, Daut Demaku

Ta rilexojmë së bashku këtë nënvizim nga "Sekreti"

Të dashurit e mi,

Ta rilexojmë së bashku këtë nënvizim nga "Sekreti":

Kur falënderon sikur ta kesh marrë atë që dëshiron, emiton një sinjal të fuqishëm në Univers.

Sinjali tregon që ti tashmë e ke atë gjë, ngase po tregohesh mirënjohës.

Çdo mëngjes, para se të ngrihesh nga shtrati, bëje zakon të jesh PARAPRAKISHT mirënjohës për ditën fantastike që të pret, sikur ta kishe jetuar tashmë.

Për Ju, me shumë dashuri, Daut Demaku
Të dashurit e mi,

Ta rilexojmë së bashku këtë nënvizim nga "Sekreti":

Kur falënderon sikur ta kesh marrë atë që dëshiron, emiton një sinjal të fuqishëm në Univers.

Sinjali tregon që ti tashmë e ke atë gjë, ngase po tregohesh mirënjohës.

Çdo mëngjes, para se të ngrihesh nga shtrati, bëje zakon të jesh PARAPRAKISHT mirënjohës për ditën fantastike që të pret, sikur ta kishe jetuar tashmë.

Për Ju, me shumë dashuri, Daut Demaku

Namazi

Syzat