Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Test pyetje nga biologjia 9

Test pyetje nga biologjia 9

                              Test pyetje nga biologjia 9 Cka jane indet dhe si ndahen Cili eshte roli I indit epithelial dhe ku gjendet Cfare roli ka indi lidhor dhe ku gjendet Cfare roli ka indi I gjakut dhe ne kuader te cilit ind bene pjese Si dallohet indi muskulor I lemuar nga indi muskulor terthorovijor Cfare roli ka indi nervor Cfare forme kan eshtrat Kush bene pjes ne eshtra te gjate, te shkurter dhe shpatuk . Cka formohet ne palcen e eshtrave Cka eshte osifikimi Cilat jane lidhjet ndermjet eshtrave dhe cilat lidhje jane te levizshme te palevizshme dhe gjysemte levizshme Si ndahet skeleti I njeriut Prej sa unazave   perbehet shtylla rruazore cfare forme ka dhe me cka jane te lidhura unazat ndermjet   veti Cilat jane deformitetet gjate zhvillimit te skeletit,lendimet   dhe semundjet e eshtrave Cilat jane tri tipet kryesore te muskujve Sa % e mases se pergjithshme te organizmit paraqesin muskujt dhe te kush kjo % eshte me e madhe te meshkujt

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more