Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Ese per atdheun. Show all posts
Showing posts with label Ese per atdheun. Show all posts

Ese për atdheun shkruar nga Learta Luzha

         
                               Atdheu

Atdheu është mbase para së gjithash. 

Atdheu nuk do dashuri të ''cunguar''. Ai që nuk i jep gjithçka atij, ai ka mohuar të gjitha. 

Nuk ka ''sëmundje'' më fisnike se sa malli për atdheun. Në atdhe njeriu ka të kaluar, por edhe të ardhme.Në vend të huaj ka vetëm të tashme. Patriotizmi i vërtetë i dikujt nuk është ai që krekoset dhe mburret në çastet solemne, por ai që çdo ditë e çdo orë kujdeset, pa u lodhur për të mirën e përgjithshme dhe nuk mburret me këtë.

Atdheun e duam jo se është i madh apo i vogël por e duam sepse është i yni. Atdheu është vetëm një, ashtu sikurse nëna.Thuhet se kush ka vdekur për atdhe, nuk ka vdekur por ka rilindur. Një dimër në atdhe është më i ëmbël sesa qindra pranvera në vend të huaj. Atdheu është si familja, vlerën ja njohim vetëm kur jemi largë.

Learta Luzha - Kaçanik


Fjalët e bukura të përdorura në këtë ese (të zgjedhura nga Rapitful)

Atdheu nuk do dashuri të ''cunguar''.

Nuk ka ''sëmundje'' më fisnike se sa malli për atdheun.

Atdheun e duam jo se është i madh apo i vogël por e duam sepse është i yni.

Një dimër në atdhe është më i ëmbël sesa qindra pranvera në vend të huaj.

Atdheu është si familja, vlerën ja njohim vetëm kur jemi largë.

Shënim:Kjo Ese është shkruajtur nga Learta Luzha nxënëse e klasës VI në shkollën fillore ''Emin Duraku'' në Kaçanik. 

Shih edhe: Ese për Atdheun me titull Pse e dua atdheun ?Ese per atdheun, Ese per Kosoven, Kosova atdheu im, Shqiperia atdheu im, Atdheu ese, hartim per atdheun, atdheu hartim, hartime per atdheun, atdheu hartim i bukur
         
                               Atdheu

Atdheu është mbase para së gjithash. 

Atdheu nuk do dashuri të ''cunguar''. Ai që nuk i jep gjithçka atij, ai ka mohuar të gjitha. 

Nuk ka ''sëmundje'' më fisnike se sa malli për atdheun. Në atdhe njeriu ka të kaluar, por edhe të ardhme.Në vend të huaj ka vetëm të tashme. Patriotizmi i vërtetë i dikujt nuk është ai që krekoset dhe mburret në çastet solemne, por ai që çdo ditë e çdo orë kujdeset, pa u lodhur për të mirën e përgjithshme dhe nuk mburret me këtë.

Atdheun e duam jo se është i madh apo i vogël por e duam sepse është i yni. Atdheu është vetëm një, ashtu sikurse nëna.Thuhet se kush ka vdekur për atdhe, nuk ka vdekur por ka rilindur. Një dimër në atdhe është më i ëmbël sesa qindra pranvera në vend të huaj. Atdheu është si familja, vlerën ja njohim vetëm kur jemi largë.

Learta Luzha - Kaçanik


Fjalët e bukura të përdorura në këtë ese (të zgjedhura nga Rapitful)

Atdheu nuk do dashuri të ''cunguar''.

Nuk ka ''sëmundje'' më fisnike se sa malli për atdheun.

Atdheun e duam jo se është i madh apo i vogël por e duam sepse është i yni.

Një dimër në atdhe është më i ëmbël sesa qindra pranvera në vend të huaj.

Atdheu është si familja, vlerën ja njohim vetëm kur jemi largë.

Shënim:Kjo Ese është shkruajtur nga Learta Luzha nxënëse e klasës VI në shkollën fillore ''Emin Duraku'' në Kaçanik. 

Shih edhe: Ese për Atdheun me titull Pse e dua atdheun ?Ese per atdheun, Ese per Kosoven, Kosova atdheu im, Shqiperia atdheu im, Atdheu ese, hartim per atdheun, atdheu hartim, hartime per atdheun, atdheu hartim i bukur

Ese për Atdheun me titull Pse e dua atdheun ?


Këtu u linda, këtu u rrita, këtu jetoj. Këtu i shoh edhe ëndërrat më të mira.Gëzimet dhe hidhërimet i ndajmë bashkë.

Këtu kam familjen time.Kam të afërmit e mi...

Këtu do të rroj.Derisa të plakem...

Atdheun nuk do ta harroj kurrë.As nuk do ta ndërroj me ndonjë vend tjetër në botë.

Ai ka vlerë të madhe.Shumë të madhe...

Këtu edhe rrezet e diellit janë më të bukura.

Edhe ajri e era.Edhe luginat e bregoret.Edhe lumenjtë...

Në Kosovë edhe jeta është tjetër jetë.Ndryshe gjallërohet e jetohet...

Prandaj edhe ka vlerë më të madhe.

Nuk zëvendësohet me asgjë tjetër në jetë.

Shkruar nga: Blerina Beka - Mitrovicë 

Shih edhe:

Ese për atdheun shkruar nga Learta LuzhaEse per atdheun.hartime per atdheun,atdheu im hartim,ese shqip per atdheun,tregime per atdheun,ese per vendlindjen,ese dhe hartime per atdheun,atdheu ese shqip

Këtu u linda, këtu u rrita, këtu jetoj. Këtu i shoh edhe ëndërrat më të mira.Gëzimet dhe hidhërimet i ndajmë bashkë.

Këtu kam familjen time.Kam të afërmit e mi...

Këtu do të rroj.Derisa të plakem...

Atdheun nuk do ta harroj kurrë.As nuk do ta ndërroj me ndonjë vend tjetër në botë.

Ai ka vlerë të madhe.Shumë të madhe...

Këtu edhe rrezet e diellit janë më të bukura.

Edhe ajri e era.Edhe luginat e bregoret.Edhe lumenjtë...

Në Kosovë edhe jeta është tjetër jetë.Ndryshe gjallërohet e jetohet...

Prandaj edhe ka vlerë më të madhe.

Nuk zëvendësohet me asgjë tjetër në jetë.

Shkruar nga: Blerina Beka - Mitrovicë 

Shih edhe:

Ese për atdheun shkruar nga Learta LuzhaEse per atdheun.hartime per atdheun,atdheu im hartim,ese shqip per atdheun,tregime per atdheun,ese per vendlindjen,ese dhe hartime per atdheun,atdheu ese shqip

Namazi

Syzat