Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Trajtimi

Trajtimi jo medikamentoz dhe medikamentoz i tonsillitit bakterial

Trajtimi jo medikamentoz është i njejtë sikurse tek faringjiti viral pra: Shpërlarja e fytit me ujë të kriposur mund të ndihmoj shumë. Në një gotë me ujë të vakët, çitet 1/2 lugë të kafës kripë të kuzhinës, përzihet gjersa të tretet, e pastaj shpërlahet fyti(bëhet gargare) gjatë një minute, shumë herë në ditë. Gjithashtu ndihmon shumë edhe shpërlarja e fytit me tretje të aspirinës. Duhet të mirren lëngje në sasi të konsiderueshme(në forma të çajrave ose lëngje të freskëta). Ambientet e banimit duhet të jenë të ajrosura mirë dhe të pastërta. Trajtimi medikamentoz Amoxicillin oral ë çdo 8 orë, përgjatë 10 ditëve (për të parandaluar ethet reumatike dhe glomerulonefritin). -fëmijët prej 5-10 kg: 62.5 mg. -fëmijët prej 10-30 kg: 125 mg. -fëmijët më të rëndë se 30 kg: 250 mg. -të rriturit: 500 mg. Ose Nëse trajtimi oral përgjatë 10 ditëve është i pamundshëm, i vështirë apo kompromituar, atëherë ipet një dozë e vetme e Benzathine penicilinës i.m menjëherë: -fë

Si duhet të trajtohet meningjiti ?

Si duhet të trajtohet meningjiti ?  Trajtimi te meningjiti bakterial bëhet në spital me antibiotik, dhe atë sa më herët që është e mundur. P ër meningjitin viral përveq atij të tipit herpetik, nuk ekziston trajtim specifik; vetëm masat përkrahëse në trajtë të lëngjeve dhe medikamenteve për temperaturë.

Çka janë barnat apo ilaçet ?

 Çka janë barnat apo ilaçet ? Barnat apo ilaçet janë substanca kimike të jashtme, të cilat veprojnë në organizmin e gjallë në aspektin e parandalimit, diagnozës dhe trajtimit të sëmundjes. cka jane barnat, cfare jane barnat, ceshte bari, cfare eshte bari, cfare eshte ilaqi, cka eshte ilaqi, qka jane ilaqet, qka jane ilaçet, cfare jane ilaçet, ceshte ilaçi, ceshte ilaci, cka eshte ilaci, qfare jane ilaqet, barnat definicioni, bari definicioni, barnat farmakologji, farmakologjia barnat,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more