Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Reaksionet berthamore

Ku qëndron dallimi mes reaksioneve kimike dhe atyre bërthamore ?

Reaksionet kimike janë të ndërlidhura me mbështjellësin elektronik të atomeve. Gjatë reaksioneve kimike bërthamat e atomeve ngelin të pandryshuara. Mirëpo egzistojn edhe reaksione ne te cilat ndryshon përbërja e bërthamës së atomit , reaksione të tilla quhen reaksione bërthamore. Pra dallimi është se tek reaksionet kimike bërthama e atomeve nuk ndryshon kurse te reaksionet bërthamore bërthama e atomeve ndryshon.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more