Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Nikola Tesla

Kush e shpiku radion apo radiokomunikimin

Kush e shpiku radion apo radiokomunikimin

Nikola Tesla ishte zbuluesi i parë që dëshmoi zbatimin e përçimit të pateltë në vitin1893. 

Shpikësi italian Guljelmo Markoni (Bolonjë 1874 - 1937 Romë), ishte i pari që zhvilloi një radiokomunikim funksionues. Ai dërgoi dhe kapi radiosinjalet e tij të para në Itali në vitin1895 në Pontichio. 

Patentoi sistemin e ri telegrafik pa fije në Britani të Madhe. 

Themeloi "Marconi's Wireless Telegraph and Signal Company" në të cilën punuan shkencëtarë të shumtë në përmirësimin e aparatit.

kush e zbuloi radion, kush e zbuloi radionin, kush e zbuloj radiokomunikimin, kush e shpiki radion, kush e shpiku radionin, zbulimi i radios

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more