Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Turqia

Çfare klime ka Turqia ?

Çfare klime ka Turqia ? Turqia ndahet ne tre zona klimaterike: territori ku ndikon Bregdeti Mesdhe dhe ka një klimë ku mbizotëron vera shume e nxehte dhe me dimër të ftohtë, territori ku ndikon mali Tauro, klima është më e lagësht, ndërsa në pjesën tjetër të vendit mbizotëron një klimë e nxehtë dhe e thatë. Çfare klime ka Turqia ?,cfare klime kemi ne turqia,turqia dhe klima e saj

Çfare relievi ka Turqia ?

Në Turqi mbizotërojnë vargmale euro-aziatike që shtrihen nga lindja në perëndim: me malin Pontici dhe përfundon me malin Tauro. Çfare relievi ka Turqia ?, cfare relievi ka turqia,cfare reliefi ka turqia,turqia dhe relievi i saj

Me cilat shtete kufizohet Turqia ?

Me cilat shtete kufizohet Turqia ? Territori aziatik i Turqisë kufizohet me Gjeorgjinë (252 km), Armenin (268 km) dhe Azerbajxhani (9 km) në veri-lindje; Irani (499 km) në lindje, Iraku (331 km) dhe Siria (822 km) në jug. Territori evropian kufizohet me Greqinë (206 km) e Bulgarinë (240 km). Me cilat shtete kufizohet Turqia ?, Me kend kufizohet turqia,cilat shtete e kufizojne turqia

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more