Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Analiza e komedisë ''Zogjtë''

Komedia zogjtë - analizë letrare apo kritikë letrare

Tema: Përmes fantazisë të krijoi një jetë të lumtur e të pasur, për një pavarësi të njeriut nga plotëfuqia. Subjekti: Dy pleq nga Athina largohen nga atdheu të pakënaqur, shkojnë në një vend imagjinar në Pupëz, me veti kishin marr pula të egra dhe sorra.  Njërit i bie ndërmend ta krijoi polisin e zogjëve ku njerëzit dhe perënditë do t'i sundonin zogjtë.  Zogjtë të shqetësuar vijnë me maska,sepse në vendin e tyre kishin ardhur armiqtë e tyre-njerëzit.  Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare Pas fjalimit të mbajtur nga njëri prej pleqve arrijnë marrveshje me zogjtë ta formojnë qytetin mes qiellit dhe tokës, emrin Terqyqari (Nefalokokijati).  Në këtë qytet do të pranohen njerëz të shquar, por edhe poetin e varfur, Herakliti, Posejdoni, Tribali.  Komedia përfundon kur Zeusi e marton të bijen me njërin prej qytetarëve.  Komedia zogjte analize,analize komedia zogjte,analize letrare komedia zogjte,Terqyqari,Herakliti,Posejdoni,Tribali,Pupe

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more