Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Mjekesia Islame

Ja pse është shumë mirë dhëmbët të pastrohen edhe me misvak

  Enesi r.a. transmeton që Pejgamberi s.a.v.s. ka thënë: “Sa herë që Xhibrili më vizitonte më këshillonte të shërbehem me misvak.” Misvaku është brushë ideale, natyrale e cila përmban më shumë përbërës kimik se çdo pastë tjetër artificiale për dhëmbë. Misvaku përbën 19 përbërës efikas veprues. Më të rëndësishmit në mesin e tyre janë: 1. Materie natyrale dhe mund të përdoren për ndaljen e gjakdedhjes. Këta pastrojnë edhe plagën më të vogël ekzistuese në mishin e dhëmbëve. Gjatë përdorimit të parë misvaku mund të ketë shije të djegët, ngase në të është gjetur substanca e ngjajshme me senfin, i cili lufton qelbosjet në gojë dhe shkatërron bakteriet. 2. Minerale sikur natriumi, klori, kaliumi, bikarbonati i natriumit, dhe oksidi i kalciumit. Këta pastrojnë dhëmbët. P.sh. Asocacioni Dental Amerikan mendon se bikarbonati i natriumit është përbërës i dëshiruar i pastave të dhëmbëve. 3. Vajëra aromatike natyrale që janë të shijshëm dhe kanë aromë të këndshme duke i dhënë edhe

Ejakulimi i hershëm

  Terapia Pas sabahut njëqind herë të deklarohet: ”La ilahe il-lallahu vahdehu la sherike le Lehul mulku ve lehul hamdu ve huve’ala kul-li shej in kadir.” Para gjumit të recitohet apo ndëgjohet surja El-Mulk. Çdo ditë të recitohet shtatëdhjetë herë Ajetul Kursijj. Tre muaj në mëngjes dhe në mbrëmje të recitohen dua nga tre herë: ”E’udhu bi kelimatilahit-tammati min sherri ma halek.” ”Bismil-lahi ledhi la jedurru me’asmihi shej’un fil erdi ve la fis-sema’i ve huves-Semi’ul’Alim.” ”Eudhu bi kelimatil-lahi-tammeti min kul-li shejtani ve hammetin ve min kul-li’ajnin lammetin.” Marrë nga libri: “Kur’ani ilaç hyjnor për shërimin e sihrit dhe magjisë.” Me autorët: Shejh Mexhdi Muhammed Es-Shehavi, Dr. Muharrem Shtullanoviq, Shejh Maxhid Matar, Shejh Vehid Abdus Selam Bali, Dr. Muhammed R.Aram Burimi: http://mjeksiaislame.com

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more