Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Shejh Albani

Shejh Albani për edukatën

Pasiqë shejhu përmendi disa sëmundje (gabime) në davetin selefi, tha: "Kemi disa njerëz që praktikojnë metodologjinë e selefit në akide por ata -për fat të keq- nuk janë selefi në edukatën e tyre". Nga libri: Muhadithul asr kema areftuhu (fq87), Musa Hadi. Xheladin LEKA Mekë, Arabi Saudite. Burimi: Valdet Kamberi  

DISA FJALE PER SHEJH ALBANIN ...

Es Sad’hani tha: “ Shejh Albani, Allahu e mëshiroftë ishte nga njerëzit më të etur që sigurohej që adhurimi i tij të jetë në pajtim me sunetin, në formë, kohë dhe sasi. Ai ishte i etur ta praktikonte sunetin në atë që hante, pinte, vishte dhe në çështjet me njerëzit. Ata që uleshin me të, e vizitonin, apo ishin të pranishëm në ligjëratat e tij apo tubimet përplot me njerëz janë dëshmitarë për këtë. Shejh Uthejmini, Allahu e mëshiroftë, pat thënë: Ajo që di për shejhun gjatë kohës që e kam takuar, dhe ato (takime) ishin të pakta, është se ai ishte tepër i etur të vepronte në bazë të Sunetit dhe i luftonte risitë, qofshin ato që kishin të bënin me çështjet e Akidës apo veprave. Ai falte shumë namaz nafile dhe agjëronte shumë. Ai prekej dhe qante lehtë, sidomos kur dëgjonte ose e lexonte Kuranin, ose kur dëgjonte thëniet e profetit të cilat përmbanin premtim ose kërcënim, apo kur dëgjonte për vdekjen e ndonjë dijetari të hadithit dhe Sunetit, apo kur për ndonjë ëndërr t

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more