Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Muzika

THANË PËR MUZIKËN !!

Thanë: Muzika e zgjeron gjoksin.
U përgjigjemi: "Kushdo që i kthen shpinën Këshillës Sime, do të ketë jetë të mjeruar dhe Ne, në Ditën e Kiametit, do ta ringjallim të verbër". Taha 124.
Thanë: Ne nuk ndikohemi nga muzika.
U përgjigjemi: Muzika e rrit hipokrizinë në zemër, ashtu si e rrit uji barin.
Thanë: Ne e dëgjojmë muzikën për argëtim dhe zbavitje.
U përgjigjemi: "Mos vallë, keni menduar që Ne ju kemi krijuar kot". Muminun 115.
Thanë: Ne gjejmë rehati në dëgjimin e muzikës.
U përgjigjemi: "Ne shpallim nga Kurani atë që është shërim dhe mëshirë për besimtarët". Isra 82.
Thanë: Ne nuk e braktisim Kuranin, po vetëm se i duam edhe muzikat.
U përgjigjemi: Dashuria ndaj Kuranit dhe dashuria ndaj muzikës nuk bashkohen në një zemër.
Thanë: Mirëpo ne i bashkuam dyja.
U përgjigjëm: Ajo që ndikon dhe le gjurmë, ajo mbetet me ty. Nëse tek ti ndikon Kurani, do të largohet muzika nga zemra jote.
O Zot, bëje Kuranin pranvera e zemrave tona dhe …

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more