Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Lulzim Susuri. Show all posts
Showing posts with label Lulzim Susuri. Show all posts

Argumentet e injorantit gjatë debatit

Argumentet e injorantit gjatë debatit:
1-Po thonë të tjerët
2-Kam dëgjuar
3-Po më duket
4-Ma merr mendja.

Në fakt asnjëri nuk është argument.
Andaj mos polemizo me njerez te tillë sepse ai nuk e dëshiron të vërtetën por don të mposht me llafe.

Burimi: Lulzim Susuri
Argumentet e injorantit gjatë debatit:
1-Po thonë të tjerët
2-Kam dëgjuar
3-Po më duket
4-Ma merr mendja.

Në fakt asnjëri nuk është argument.
Andaj mos polemizo me njerez te tillë sepse ai nuk e dëshiron të vërtetën por don të mposht me llafe.

Burimi: Lulzim Susuri

Kush po të thotë se duhani është haram?


Hajt gjeje ne Kuran ku po shkrun!

Keshtu e degjova nje person tuj thene.

Subhanallah, ja Allah. 

Hajt gjeje ne Kuran ku po shkrun!

Keshtu e degjova nje person tuj thene.

Subhanallah, ja Allah. 

PASURIA E VËRTETËPasuri reale është kjo:

1-Besimi i pastër
2-Zemra e shëndoshë
3-Mendja e kthjellët (me dituri)
4-Punët e sakta...

e dikur shumë më vonë vjen në radhë "Pasuria hallall"

sa i përket pasurisë haram ajo kurrë nuk ka bërë pjesë në pasurinë reale e as nuk do të bëjë ndonjë herë.

prandaj të këshilloj:

"BËHU PASANIK"

___________________

https://www.facebook.com/HoxheLulzimSusuri


Pasuri reale është kjo:

1-Besimi i pastër
2-Zemra e shëndoshë
3-Mendja e kthjellët (me dituri)
4-Punët e sakta...

e dikur shumë më vonë vjen në radhë "Pasuria hallall"

sa i përket pasurisë haram ajo kurrë nuk ka bërë pjesë në pasurinë reale e as nuk do të bëjë ndonjë herë.

prandaj të këshilloj:

"BËHU PASANIK"

___________________

https://www.facebook.com/HoxheLulzimSusuri

MOS U ARSYETONuk i lejohet njeriut ta arsyetoj injoancën e tij me fjalën:

"Edhe Shejtnai ka qenë i ditur por ka devijuar"

Sepse nëse shejtani me diturinë e tij ka deviju a thua si ndodhë me ata që nuk kanë dituri?!


Më mirë mëso e leji këto muhabete...


___________________________________

https://www.facebook.com/HoxheLulzimSusuri


Nuk i lejohet njeriut ta arsyetoj injoancën e tij me fjalën:

"Edhe Shejtnai ka qenë i ditur por ka devijuar"

Sepse nëse shejtani me diturinë e tij ka deviju a thua si ndodhë me ata që nuk kanë dituri?!


Më mirë mëso e leji këto muhabete...


___________________________________

https://www.facebook.com/HoxheLulzimSusuri

KUSH PO U PENGON TË TJERËVE ?Besimtari është i obliguar t`i largojë pengesat sado të vogla nga rruga, kjo është pjesë e besimit. Andaj, si ka dikush fytyrë t`i akuzojë ata apo fenë e tyre si fe e cila pengon të tjerët, në jetë, zhvillim, familje, civilizim...etj.

Dikush që e ka të ndaluar tu pengoj të tjerëve me një qese najlloni, një therrë, e ka të ndaluar edhe me gjërat më të mëdha...

Po, neve i pengojmë të këqijat kur ato shfaqen.

Allah udhëzoje Umetin kah e vërteta, bëji krenarë me fenë tënde dhe shpalose gjithmonë të vërtetën duke e bërë triumfuese kudo në botë, ashtu si ke vepruar gjithmonë!

_____________________________________
https://www.facebook.com/HoxheLulzimSusuri


Besimtari është i obliguar t`i largojë pengesat sado të vogla nga rruga, kjo është pjesë e besimit. Andaj, si ka dikush fytyrë t`i akuzojë ata apo fenë e tyre si fe e cila pengon të tjerët, në jetë, zhvillim, familje, civilizim...etj.

Dikush që e ka të ndaluar tu pengoj të tjerëve me një qese najlloni, një therrë, e ka të ndaluar edhe me gjërat më të mëdha...

Po, neve i pengojmë të këqijat kur ato shfaqen.

Allah udhëzoje Umetin kah e vërteta, bëji krenarë me fenë tënde dhe shpalose gjithmonë të vërtetën duke e bërë triumfuese kudo në botë, ashtu si ke vepruar gjithmonë!

_____________________________________
https://www.facebook.com/HoxheLulzimSusuri

EVOLUCIONI-Prejardhja e njeriut- Më lehtë është të besosh se Allahu të ka krijuar nga dheu, se sa të besosh se fillimisht u krijuan rastësisht fosilet, qelizat, gjallesat nën tokë apo në ujë, përmbi tokë..., kafshët, majmuni, e pastaj prej tij njeriu.

Natyrshmëria dhe logjika më lehtë e pranon të parën se të dytën.

Me të parën mendja është më e qetë se me të dytën.


Unë jam shumë rehat kurse ateisti hiq.


LOGJIKO PAK...
 
Lulzim Susuri
 


- Më lehtë është të besosh se Allahu të ka krijuar nga dheu, se sa të besosh se fillimisht u krijuan rastësisht fosilet, qelizat, gjallesat nën tokë apo në ujë, përmbi tokë..., kafshët, majmuni, e pastaj prej tij njeriu.

Natyrshmëria dhe logjika më lehtë e pranon të parën se të dytën.

Me të parën mendja është më e qetë se me të dytën.


Unë jam shumë rehat kurse ateisti hiq.


LOGJIKO PAK...
 
Lulzim Susuri
 

Ti dhe mysafiri

Ti dhe mysafiri

Respektoje mysafirin që të hynë në shtëpi,
Mundësisht jepi edhe bukë...

Mjafton të lutet për ty me fjalën:

"ALLAHU TË DHASHTË BEREQET"

________________________

Lulzim Susuri
Ti dhe mysafiri

Respektoje mysafirin që të hynë në shtëpi,
Mundësisht jepi edhe bukë...

Mjafton të lutet për ty me fjalën:

"ALLAHU TË DHASHTË BEREQET"

________________________

Lulzim Susuri

Mos i mbush njerëzit me lëvdata


MOS I MBUSH NJERËZIT ME LËVDATA


Ebu Bekrete, radijallahu anhu, transmeton: Një burrë e lavdëroi një tjetër në prani të Pejgamberit, salallahu alejhi ue selem, kështu që ai tha:

“Mjerë për ju! Ia pretë kokën vëllait tuaj! Ia pretë kokën vëllait tuaj! Nëse ndonjëri prej jush dëshiron ta lavdërojë shokun e tij, le të thotë: Unë e konsideroj filanin kështu-kështu (të mirë) dhe Allahu e di më së miri; unë nuk mund të dëshmojë për pastërtinë e tij para Allahut, por ai duket të jetë kështu-kështu (i mirë).”

[Muslimi, 7139]

Burimi:Lulzim Susuri

MOS I MBUSH NJERËZIT ME LËVDATA


Ebu Bekrete, radijallahu anhu, transmeton: Një burrë e lavdëroi një tjetër në prani të Pejgamberit, salallahu alejhi ue selem, kështu që ai tha:

“Mjerë për ju! Ia pretë kokën vëllait tuaj! Ia pretë kokën vëllait tuaj! Nëse ndonjëri prej jush dëshiron ta lavdërojë shokun e tij, le të thotë: Unë e konsideroj filanin kështu-kështu (të mirë) dhe Allahu e di më së miri; unë nuk mund të dëshmojë për pastërtinë e tij para Allahut, por ai duket të jetë kështu-kështu (i mirë).”

[Muslimi, 7139]

Burimi:Lulzim Susuri

POR...

POR...
-
-
Akideja e saktë mund t'i perçajë njerëzit por kjo përçarje ndodhë vetëm mes të vërtetës dhe të pavërtetës (kotës).

KURRË NDRYSHE TË JESH I BINDUR !
Lulzim Susuri
 
 
POR...
-
-
Akideja e saktë mund t'i perçajë njerëzit por kjo përçarje ndodhë vetëm mes të vërtetës dhe të pavërtetës (kotës).

KURRË NDRYSHE TË JESH I BINDUR !
Lulzim Susuri
 
 

ALLAHU TË MËSHIRON

ALLAHU TË MËSHIRON

Bëhu i lehtë për të tjerët.

Kur të takojnë ata të mos ikin prej teje por të kenë dëshirë tu afrohesh dhe të bisedosh me ta. 
Hoxhë Lulzim Susuri
 
 
ALLAHU TË MËSHIRON

Bëhu i lehtë për të tjerët.

Kur të takojnë ata të mos ikin prej teje por të kenë dëshirë tu afrohesh dhe të bisedosh me ta. 
Hoxhë Lulzim Susuri
 
 

UNË DISTANCOHEM

UNË DISTANCOHEM

Unë distancohem nga çdokush që është distancuar prej hoxhës Irfan Salihu.

Allah na udhëzo dhe na fal!
Lulzim Susuri
 
Lexo me shume: Irfan Salihu
 
UNË DISTANCOHEM

Unë distancohem nga çdokush që është distancuar prej hoxhës Irfan Salihu.

Allah na udhëzo dhe na fal!
Lulzim Susuri
 
Lexo me shume: Irfan Salihu
 

Kur dikush te fton per kafe...

"Kur dikush te fton per kafe gezohu,
jo pse do ta pish nje pije por pse dikush po te nderon...

Edhe ti nderoji te tjeret"
Lulzim Susuri
 
"Kur dikush te fton per kafe gezohu,
jo pse do ta pish nje pije por pse dikush po te nderon...

Edhe ti nderoji te tjeret"
Lulzim Susuri
 

Namazi

Syzat