Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Edema. Show all posts
Showing posts with label Edema. Show all posts

Tek cilat semundje takohet edema e gjeneralizuar ?


Tek cilat semundje takohet edema e gjeneralizuar ?

Edema e gjeneralizuar takohet tek:semundjet renale,kardiovaskulare dhe hepatike.

Tek cilat semundje takohet edema e gjeneralizuar ?

Edema e gjeneralizuar takohet tek:semundjet renale,kardiovaskulare dhe hepatike.

Çka është poliuria ?

 Çka është poliuria ?

Poliuria është shtim i diurezës për shkak të hipersekrecionit renal. 

Paraqitet gjatë diabetit sheqeror dhe insipid, gjatë eliminimit të edemave dhe si dukuri kompensatore te nefriti kronik dhe nefroskleroza.

cka eshte poliuria, cfare eshte poliuria, cka kuptojme me poliuri, cfare eshte poliuri, qka kuptojme me poliuri, qka quajme me poliuri, poliuria, poliuria shqip
 Çka është poliuria ?

Poliuria është shtim i diurezës për shkak të hipersekrecionit renal. 

Paraqitet gjatë diabetit sheqeror dhe insipid, gjatë eliminimit të edemave dhe si dukuri kompensatore te nefriti kronik dhe nefroskleroza.

cka eshte poliuria, cfare eshte poliuria, cka kuptojme me poliuri, cfare eshte poliuri, qka kuptojme me poliuri, qka quajme me poliuri, poliuria, poliuria shqip

Çka është edema dhe cilët janë shkaktarët e saj ?

 Çka është edema dhe cilët janë shkaktarët e saj ?

Edema është prezenca e lëngut të tepërt në hapsirën ekstraqelizore. 

Në shkaktarët e edemës përfshihen:
rritja e shtypjes hidrostatike, 
hipoalbuminemia,  
ulja e shtypjes koloide, 
obstruksioni limfatik dhe
permeabiliteti i rritur endotelial. 

Anasarka është term që përdoret për edemën e rëndë të gjeneralizuar. 

Transudatet kanë përmbajtje të ulët proteinike dhe gravitet specifik.

Eksudatet kanë përmbajtje të lartë proteinike dhe gravitet specifik. 


cka eshte edema, qka osht edema, cka jane edemat, qka eshte edema, c'eshte edema, ceshte edema, shkaktaret e edemes, shkaktart e edemes, anasarka, qka eshte anasarka, ceshte anasarka, cfare eshte edema, cfare eshte anasarka,qka osht transudati, qka eshte eksudati, qka jane trasudatet, qka jane eksudatet, edema shqip
 Çka është edema dhe cilët janë shkaktarët e saj ?

Edema është prezenca e lëngut të tepërt në hapsirën ekstraqelizore. 

Në shkaktarët e edemës përfshihen:
rritja e shtypjes hidrostatike, 
hipoalbuminemia,  
ulja e shtypjes koloide, 
obstruksioni limfatik dhe
permeabiliteti i rritur endotelial. 

Anasarka është term që përdoret për edemën e rëndë të gjeneralizuar. 

Transudatet kanë përmbajtje të ulët proteinike dhe gravitet specifik.

Eksudatet kanë përmbajtje të lartë proteinike dhe gravitet specifik. 


cka eshte edema, qka osht edema, cka jane edemat, qka eshte edema, c'eshte edema, ceshte edema, shkaktaret e edemes, shkaktart e edemes, anasarka, qka eshte anasarka, ceshte anasarka, cfare eshte edema, cfare eshte anasarka,qka osht transudati, qka eshte eksudati, qka jane trasudatet, qka jane eksudatet, edema shqip

Namazi

Syzat