Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Thenie per librin

AFORIZMA PËR LIBRIN DHE LEXIMIN

- Kam pasur në jetë vetëm një mik të vërtetë dhe të sinqertë - librin! (Volteri) - Zbavitja më e bukur për njeriun është leximi, ngase shoku më i mirë i tij është libri! - Jetojmë në kohën ku ekzistojnë shumë dijetarë, por ata që flasin janë të paktë. E do të vijë koha kur do të ekzistojnë pak dijetarë, e ata që do të flasin do të jenë të shumtë! (Abdullah ibën Mesudi) - Njeriu që nuk lexon libra të mirë nuk ka asnjë avantazh andaj atij që s'mund t'i lexojë! (Mark Tvain) - Ai që e kompozon veten është më i zgjuar se sa ai që e kompozon një libër! (Benjamin Franklin) - Librat përbëjnë kapital. Një bibliotekë është jetëgjatë sa edhe një shtëpi, me qindra vjet. Pra, librat nuk janë një artikull konsumi, por një kapital. Dhe shpesh, në rastin e njerëzve profesionistë, është i vetmi kapital! (Thomas Jefferson) - Ndoshta kanë pasur të drejtë që e kanë vënë dashurinë nëpër libra, ngase ajo nuk mund të jetojë askund tjetër! (William Faulkner) - Mos jep kurrë libra, sepse

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more