Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Fisi. Show all posts
Showing posts with label Fisi. Show all posts

Çka është Fisi ?

Çka është Fisi ?

1.Fisi është grup njerëzish, familjarë të një gjaku e të një gjuhe të përbashkët, bijtë dhe bijat e një stërgjyshi që printe me sjellje e punë që dallonin. Familja, farefisi mund të mburrej e krenohej me këtë trashigimi si : fisnike, bujare, zemërgjërë e ndershme me tipare të larta morale. Ky epitet në feudalizëm i 48 takonte sunduesit, aristokracisë feudale që ishte e privilegjuar, kishte pushtet dhe pasuri. Fisnikria feudale si shtresa më e lartë, paria. Fisnik është ai që rrjedhë nga një familje e mirënjohur dhe përfill veti të larta morale. Janë të njohura fiset ilire në histori, mbretëritë ilire, më parë ishin edhe fiset primitive që jetonin me një pris në krye, me punë e pronë të përbashkët. Grua fisnike, djalë fisnik, familje fisnike... 

 2.Fisi është grup njerëzish në shoqërinë primitive me lidhje të afërta gjaku, me gjuhë të përbashkët e me zakone të njëjta, që mbështetej në pronën e përbashkët dhe që ishte njësia bazë e organizimit të jetës së njerëzve e të prodhimit deri në lindjen e klasave


qka eshte Fisi ,Cka eshte Fisi ,ceshte Fisi,cfare eshte Fisi ,qeshte Fisi,definicioni Fisi, perkufizimi Fisi,shpjegimi Fisi,qka kuptojm me Fis, qka nenkuptojm me Fis,nenkuptimi Fisi,kuptimi i fjales Fis


Çka është Fisi ?

1.Fisi është grup njerëzish, familjarë të një gjaku e të një gjuhe të përbashkët, bijtë dhe bijat e një stërgjyshi që printe me sjellje e punë që dallonin. Familja, farefisi mund të mburrej e krenohej me këtë trashigimi si : fisnike, bujare, zemërgjërë e ndershme me tipare të larta morale. Ky epitet në feudalizëm i 48 takonte sunduesit, aristokracisë feudale që ishte e privilegjuar, kishte pushtet dhe pasuri. Fisnikria feudale si shtresa më e lartë, paria. Fisnik është ai që rrjedhë nga një familje e mirënjohur dhe përfill veti të larta morale. Janë të njohura fiset ilire në histori, mbretëritë ilire, më parë ishin edhe fiset primitive që jetonin me një pris në krye, me punë e pronë të përbashkët. Grua fisnike, djalë fisnik, familje fisnike... 

 2.Fisi është grup njerëzish në shoqërinë primitive me lidhje të afërta gjaku, me gjuhë të përbashkët e me zakone të njëjta, që mbështetej në pronën e përbashkët dhe që ishte njësia bazë e organizimit të jetës së njerëzve e të prodhimit deri në lindjen e klasave


qka eshte Fisi ,Cka eshte Fisi ,ceshte Fisi,cfare eshte Fisi ,qeshte Fisi,definicioni Fisi, perkufizimi Fisi,shpjegimi Fisi,qka kuptojm me Fis, qka nenkuptojm me Fis,nenkuptimi Fisi,kuptimi i fjales Fis


Namazi

Syzat