Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Morali

Çka eshte Etika ?

Çka eshte Etika ?

''Etika'' eshte shkenca që studion moralin, karakterin klasor e historik të tij, normat e sjelljes së njerëzve si një nga format e ndërgjegjes shoqërore, detyrat e tyre kundrejt njëri-tjetrit, kundrejt shoqërisë,
atdheut, shtetit etj.


"Etika'' eshte tërësia e normave të sjelljes, morali i një shoqërie, i një klase të caktuar a i një grupi shoqëror.qka eshte etika,cka eshte etika,ceshte etika,cfare eshte etika,etika definicioni,perkufizimi,qka quajme etike,etika shqip,etike ne shqip

Çka është morali ?

 Çka është morali ?
Morali eshte forme e veprimtarise praktike te njeriut ndaj botes dhe ndaj njerzeve te tjere.
Pra, morali eshte grumbull normash qe caktojne se qka eshte e mire dhe qka eshte e keqe qe urdherojne te kryhet ajo qka eshte e mire dhe ndalojne ate qka eshte e keqe.
Morali ka të bëj me kërkesat dhe vlersimin e sjelljeve e të qendrimeve të cilat konsiderohen si të mira ose të kqija në një shoqëri.
 Moral do të thotë kur ti përshëndesim të njohurit të kemi kujdes të mos e pengojmë lëvizjen e të tjerëve të jemi të qetë etj.
cka eshte morali, ceshte morali, cfare eshte morali, cka quajm moral, morali shqip, qka kuptojme me moral, ceshte kuptimi i moralit, qka quajme moral, qeshte moral, morali perkufizimi, perkufizim morali

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more