Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Alergjia

Cilat jane simptomat e alergjise ?

Simptomat të shkaktuara nga alergjia janë:

Hundë që rrjedhin apo hundë të zëna

Sy të skuqur, të acaruar dhe që kruhen

Kollitja

Teshtima

Tharje gjuhe dhe fyti, edhe acarime të tyre

Vështirësi në frymëmarrje

Diarea

Vjellje ushqimi

Tharja dhe acarimi i lëkurës.

Cilat jane simptomat e alergjise ?,Kush jane simptomat dhe shenjat e shkaktuara nga alergjia,alergjia dhe shenjat e saj,alergjia dhe simptomat e alergjise,alergjia dhe simptomat e saj,shenjat e alergjise,kush jane shenjat e alergjise

Çka është alergjia ?

Çka është alergjia ?


Me alergji ose gjendje të tejndjeshmërisë nënkuptohet ndryshimi specifik i reaktivitetit të organizmit.
Gjendjen e tejndjeshmërisë e nxit kontakti i parë i organizmit me alergjenin (antigjenin). 
Gjatë takimit të parë të organizmit me alergjen ndodh përgjigjja imunologjike parësore, ose i ashtuquajturi sensibilizim aktiv, me ç'rast te tipi i hershëm (humoral) alergjia manifestohet me krijimin e limfociteve të sensibilizuara specifike. 
Gjatë rikontaktit me të njëjtin alergjen, por tash në organizëm të sensibilizuar, zhvillohet reaksioni alergjik.
cfare eshte alergjia, ckuptojme me alergji, ceshte alergjia, cfare kuptojme me alergji, alergjia kuptimi, alergjia definicioni, c'eshte alergjia, qka quajme alergji, alergji kuptimi,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more