Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Elegjia. Show all posts
Showing posts with label Elegjia. Show all posts

Çka është elegjia

Çka është elegjia

Elegji – fjalë greke: elegos, elegon – këngë me të qara.
 

Elegjia është një vjershë lirike me të cilën poeti shpreh pikëllimin e thellë në lidhje me një ngjarje të pikëllueshme. 

Elegji të bukura në letërsinë shqiptare kemi: „O moj Shqypni“ të Vaso Pashës, „Syrgjyn vdekur“ dhe „Shpella e Dragobisë“ të Nolit, ndërsa në letërsinë botërore „Korbi“ të Alan Posë etj.

ceshte elgjia, qka eshte elegjia, cfare eshte elegjia, kuptimi i elegjise, cka eshte elegjia,Çka është elegjia
Çka është elegjia

Elegji – fjalë greke: elegos, elegon – këngë me të qara.
 

Elegjia është një vjershë lirike me të cilën poeti shpreh pikëllimin e thellë në lidhje me një ngjarje të pikëllueshme. 

Elegji të bukura në letërsinë shqiptare kemi: „O moj Shqypni“ të Vaso Pashës, „Syrgjyn vdekur“ dhe „Shpella e Dragobisë“ të Nolit, ndërsa në letërsinë botërore „Korbi“ të Alan Posë etj.

ceshte elgjia, qka eshte elegjia, cfare eshte elegjia, kuptimi i elegjise, cka eshte elegjia,Çka është elegjia

Ç'është elegjia?

                           Ç'është elegjia

Elegjia është lloj i poezisë lirike, në të cilën poeti shpreh ndjenjat e dhembjes, pikëllimit dhe hidhërimit për gjënë e humbur, që nuk mund të kthehet më. Zakonisht vjershat e këtilla shkruhen me rastin e vdekjes së ndonjërit nga anëtarët e familjes, siç është rasti me këtë vjershë, ose ndonjë njeriu që ka luftuar për liri. Në vjershat e këtij lloji dominojnë shprehjet që sjellin dhembje, trishtim, pikëllim për njeriun e humbur.

cka eshte elegjia,ceshte elegjia,cfare eshte elegjia,qka eshte elegjia, qeshte elegjia, kuptimi i elegjise, elegjia shqip, domethenja e elegjise
                           Ç'është elegjia

Elegjia është lloj i poezisë lirike, në të cilën poeti shpreh ndjenjat e dhembjes, pikëllimit dhe hidhërimit për gjënë e humbur, që nuk mund të kthehet më. Zakonisht vjershat e këtilla shkruhen me rastin e vdekjes së ndonjërit nga anëtarët e familjes, siç është rasti me këtë vjershë, ose ndonjë njeriu që ka luftuar për liri. Në vjershat e këtij lloji dominojnë shprehjet që sjellin dhembje, trishtim, pikëllim për njeriun e humbur.

cka eshte elegjia,ceshte elegjia,cfare eshte elegjia,qka eshte elegjia, qeshte elegjia, kuptimi i elegjise, elegjia shqip, domethenja e elegjise

Namazi

Syzat