Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Emancipimi i femrës

Emancipimi i femrës dhe e drejta

Emancipimi i femrës dhe e drejta Pengesat lindin nga natyra e femrës dhe natyra e punëve të saj nga bindjet dhe niveli i vetëdijes shoërore. Pengesat nga natyra e femres janë se ajo e kryen funksionin biologjik të lindjes,lind fëmijë. Ndërsa për nga natyra e punëve të saj ajo i kryen vet punët e shtëpisë siq janë:rregullimi i banesës,rritja e fëmijëve etj. Femra që ta realizoj këtë të drejtë duhet të jetë e emancipuar duhet ti krijohen kushte të cilat i mundësojnë asaj që punër në shtëpi ti kryej për një kohë më të shkurtër.  Për ta bër këtë ekonomia familjare duhet të jetë e pajisur me mjete bashkëkohore të amvisërisë duhet ta liroj nga disa obligime shtëpiake. emancipimi i gruas, emancipim,kuptimi i emancipimit,emancipimi i gruas, emancipimi i gruse

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more