Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Hipovitaminozat. Show all posts
Showing posts with label Hipovitaminozat. Show all posts

Hipovitaminoza A karakterizohet me :

Hipovitaminoza A karakterizohet me :

ndryshime në sy - hemeralopi ( “terri I pulave”) -kserozë të konjunktivës dhe kornesë

ndryshime në lëkurë - hiperkeratozë të lëkurës

keratinizim të epitelit respirator dhe urogjenital
Hipovitaminoza A karakterizohet me :

ndryshime në sy - hemeralopi ( “terri I pulave”) -kserozë të konjunktivës dhe kornesë

ndryshime në lëkurë - hiperkeratozë të lëkurës

keratinizim të epitelit respirator dhe urogjenital

Namazi

Syzat