Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Palca e zgjatur. Show all posts
Showing posts with label Palca e zgjatur. Show all posts

Ku ndodhet me lokacion dhe çfarë funksione ushtron palca e zgjatur (medula oblongata) ?

Ku ndodhet me lokacion dhe çfarë funksione ushtron palca e zgjatur (medula oblongata) ?

Palca e zgjatur (medulla oblongata) ndodhet ndërmjet urës (pons) dhe palcës kurrizore.

Ka funksion përcjellës sepse nëpër të kalojnë të gjitha rrugët ngjitëse (ndijore) e zbritëse (motore) si dhe ka funksion reflektor.
Ku ndodhet me lokacion dhe çfarë funksione ushtron palca e zgjatur (medula oblongata) ?

Palca e zgjatur (medulla oblongata) ndodhet ndërmjet urës (pons) dhe palcës kurrizore.

Ka funksion përcjellës sepse nëpër të kalojnë të gjitha rrugët ngjitëse (ndijore) e zbritëse (motore) si dhe ka funksion reflektor.

Namazi

Syzat